Home Noutati moto Noua Aprilia RS-GP pentru sezonul competițional 2019
Noutati moto

Noua Aprilia RS-GP pentru sezonul competițional 2019

32


Prezentată presei la Losail, RS-GP reprezintă noul model cu care vor concura Aleix Espargarò și Andrea Iannone în sezonul competițional 2019.

Sezonul 2019 al echipei Aprilia Racing se deschide cu idei noi. Fie că vorbim despre nivelul tehnic sau în ceea ce privește personalul din departamentul pentru curse al producătorului  italian, echipa a fost complet înnoită după o reorganizare profundă și este pregătită pentru Campionatul Mondial de Motociclism din 2019.

Cea mai evidentă schimbare o reprezintă binențeles noul model RS-GP (proiect demarat în 2016) este se prezintă într-un stil mai agresiv și în culoarea tradițională neagră de la Aprilia. Cu această ocazie, au fost confirmate și caracteristicile tehnice care fac din Aprilia RS-GP un model unicat, pornind de la motorul cu 4 cilindri în configurație V mai restrânsă și ajungând la schimbătorul de viteze de tip seamless dezvoltat integral de producătorul italian. Dacă cele două componente au fost dezvoltate pornind de la cele ale precedentului model, șasiul, care a fost întotdeauna punctul forte al brandului italian Aprilia, prezintă soluții complet noi.

GP RS-2019 a fost dezvoltată pe baza datelor acumulate în timpul ultimului sezon competițional GP și promite să continue evoluția sa pe tot parcursul sezonului, mulțumită și contribuției aduse prin noul transfer Andrea Iannone, care se alătură în echipă lui Aleix Espargaro și pilotului de teste Bradley Smith, care va concura în cursul campionatului pe baza unor wild card-uri. Echipa italiană va concura pe trei directii, fiind un mare pas înainte pentru marca italiană care niciodata în istoria sa nu a concurat la clasa regină cu trei motociclete.

Cei doi piloți vor fi conduși de o nouă pereche de team manageri, Antonio Jimenez pentru Aleix și Fabrizio Cecchini pentru Andrea. La conducerea părții tehnice se vor afla Albesiano Romano, alături de noul CEO Massimo Rivola. Echipa de teste se bazează pe contribuția unui pilot rapid și experimentat ca Bradley, sub coordonarea tehnică al lui Pietro Caprara.

Foto: Aprilia

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...