Mureș: Expoziția ”Salvați pădurile!” din cadrul Maris Fest, combinație cultură moto – artă plastică

Cea de-a treia ediție a Festivalului Maris Fest de la Târgu Mureș, care va avea loc în perioada 16 – 18 iunie, va promova mesajul social „Salvați pădurile!”, iar ca preambul al manifestării organizatorii vor deschide o expoziție cu această temă, care va combina cultura moto cu arta plastică.

„Premergător festivalului nostru dedicat tuturor pasionaților de motociclism și muzică rock ne dorim să promovăm mesajul social ‘Salvați pădurile!’, prin intermediul unei expoziții care îmbină cultura moto cu arta plastică. În trei puncte din incinta Promenada Mall Târgu Mureș vor fi amplasate standuri unde pot fi admirate atât motocicletele expuse, cât și cele 20 de tablouri pictate de elevii Școlii Populare de Arte din Târgu Mureș. Tinerii artiști au dat frâu liber imaginației și s-au decis să transmită, prin culoare, o serie de mesaje pentru a evidenția necesitatea conservării și regenerării pădurilor din România”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității luni de organizatorii Maris Fest.

Potrivit comunicatului, prin intermediul expoziției va fi promovată importanța diminuării surselor de poluare a mediului înconjurător. Unul dintre factorii poluatori este numărul tot mai mare de autoturisme, motocicleta fiind o alternativă mai puțin poluantă, relevă sursa citată.

Expoziția va avea loc marți, cu începere de la ora 14,00, în incinta Promenada Mall.

Maris Fest va avea în acest an motto-ul „Eleganță în trafic”, iar organizatorii estimează o participare de aproximativ 25.000 de persoane, din cel puțin șapte state europene.

A treia ediție a Maris Fest va începe oficial în data de 17 iunie, cu cea mai mare paradă moto din țară și, întrucât motto-ul evenimentului este „Eleganță în trafic”, motocicliștii vor defila purtând papioane și cravate.

Organizatorii susțin că, pe lângă evidențierea comportamentului necesar a fi adoptat de către toți participanții la trafic, scopul Maris Fest este și acela de a crește numărul de turiști în Târgu Mureș.

Sursa: Agerpres, sursa foto: Maris Fest

Adaugati comentariu