Moto Guzzi V85 TT – prim contact în România

Am scos la o tură Moto Guzzi V85 TT, o motocicletă desprinsă parcă din posterele raliului Dakar din anii ’80. Acel TT înseamnă „tutto terreno” și aveam să descopăr rapid că ar fi foarte greu să găsesc o descriere mai potrivită pentru ea. Un amalgam de vechi și nou adus laolaltă cum doar designerii italieni știu va încânta privirea indiferent unde e surprins, de la jungla urbană la colțuri izolate ale planetei.

Odată urcat în șaua care stă la 830 mm față de sol sunt întâmpinat prietenos cu o poziție comodă, aproape dreaptă, un ghidon destul de larg și tras un pic spre mine. Pornesc noul motor al V85 TT și acel sunet metalic ușor ascuțit și precis îmi pune rapid un zâmbet pe față. Detaliul ăsta te duce cu gândul la clasice mai repede decât aspectul. În rest, există bord TFT, accelerație Ride by Wire, controlul tracțiunii, cruise control și alte mici detalii gândite pentru touring, cum ar fi hand guard-urile.

Îi dau bice și nici n-am ieșit bine din parcare că îmi vine să mă ridic în picioare. Este atât de natural cu acel ghidon aproape de tine și scărițele poziționate ideal! Ajungi perfect la schimbător, iar frâna spate are un dozaj remarcabil. Motorul acesta trage bine de jos, are o vibrație suficient cât să dea un caracter bine definit motocicletei dar fără a deveni deranjantă, iar italienii spun că este primul propulsor Moto Guzzi care ajunge la 8.000 rpm. I-am crezut pe cuvânt pentru că motocicleta avea doar câteva zeci de kilometri și n-am încercat.

Suspensie cu o cursă de 170 mm este un compromis bun între eventualele pretenții sportive și aptitudini off road. Se simte poate ceva mai rigidă decât este în realitate datorită șeii relativ dure și îngustate către față în stilul enduro. Frânele sunt Brembo și e o plăcere să le folosești datorită feedbackului oferit.

Prețul modelului standard este de 10.950 euro, iar modelele Enduro-Premium, multicolore, încep de la 11.350 euro.

Este o motocicletă plăcută cu un caracter pronunțat, ce te duce ușor cu gândul la „fierul” clasic. Abia aștept să revin curând cu un test complet al acestui Moto Guzzi V85 TT.

Adaugati comentariu