Yamaha aduce un omagiu pilotului Jarno Saarinen cu o expoziție la Tokyo

Yamaha sărbătorește pe pilotul finlandez Jarno Saarinen cu o expoziție la ambasada finlandeză din Tokyo. Pilotul, care a decedat în urma unui tragic tragic accident în 1973, a fost unul dintre cei mai talentați campioni ai perioadei respective.

Campion mondial în 1972 cu Yamaha TD-3 la clasa 250 cmc și vicecampion mondial în  același an la clasa 350 cmc, Jarno Saarinen a fost unul dintre cei mai talentați și emblematici piloți moto de la începutul anilor ’70 și drept mulțumire, pentru această performanță, producătorul japonez  Yamaha a decis să readucă în memoria pasionațiolor de curse moto printr-o expoziție la ambasada Finlandei din Tokyo, care sărbătorește inclusiv 100 de ani de cooperare între cele două state.

Expoziția își va deschide porțile pe data de 14 aprilie, iar la sfârșitul lunii mai va fi expusă la sediul central Yamaha Motor din Iwata.

Pilotul finlandez și-a pierdut viața într-un tragic accident suferit pe data de 20 mai 1973 pe circuitul de la Monza, împreună cu pilotul italian Renzo Pasolini, din cauza unui accident care a implicat numai puțin de 8 piloți ca urmare a unei scurgeri de ulei pe circuit.

La acea dată, campionul finlandez era liderul clasamentului piloților, atât în ​​clasa „250” (3 victorii în primele trei curse), cât și la clasa „500” cu Modelul Yamaha YZR 500 OW19 cu patru cilindri (2 victorii și un abandon în primele trei curse).

Din 2009 pilotul finlandez a fost inclus în Hall of Fame MotoGP.

Foto: Arhivă

Adaugati comentariu