Home Noutati moto Un nou Superbike – Aprilia RSV4 X
Noutati moto

Un nou Superbike – Aprilia RSV4 X

0


Cu ocazia evenimentului Aprilia All Stars de la Mugello, a fost prezentată versiunea finală a modelului Superbike pentru circuite, realizată în doar 10 unități și al cărui motor V4 dezvoltă acum 225 CP.

La zece ani de la apariția modelului, Aprilia lansează RSV4 X, o versiune aniversară foarte specială produsă într-o serie limitată de doar 10 exemplare al noului model RSV4 1100 Factory, un exemplu de manufactură italiană destinată colecționarilor și dezvoltată în exclusivitate pentru circuite. Experiența echipei Aprilia Racing a contribuit decisiv prin intervenții precise asupra diminuării greutății, făcând posibilă atingerea obiectivului excepțional de 165 kg.

Pentru a face acest lucru, Aprilia Racing a ales o serie de componente fine și ușoare, cum ar fi cadrul realizat din carbon, îmbogățit cu o grafică specială, inspirată de la modelul Aprilia RS-GP care concurează în Campionatul Mondial Moto GP 2019 plus un rezervor de aceeași formă cu cel de la modelul original dar diminuat ca greutate. Panoul cu butoane pentru reglarea principalelor comenzi electronice al modelului RSV4 X este, de asemenea derivat din cel al modelului sport de competiții.

Există multe detalii în aluminiu, cum ar fi maneta ambreiajului, protecția pârghiei frânei din față, dispozitivele de protecție pentru carter, pedalierul reglabil și plăcuța superioară de la sistemul de direcție, detalii care contribuie de asemenea la reducerea greutății. Jantele din magneziu Marchesini amplifică manevrabilitatea deja spectaculoasă a modelului RSV4 și care sunt dotate cu anvelopele Pirelli slick.

Motorul V4 de 1100 cmc din dotare este selectat și dezvoltat de către Aprilia Racing. Pregătirea specială implică asamblarea manuală și ajustarea finală a tuturor toleranțelor, așa cum se întâmplă în motoarele destinate competițiilor. Sistemul de distribuție este, de asemenea, revizuit pe scară largă, cu adoptarea unor noi axe cu came, a unor noi arcuri pentru supape, precum și cuve convexe neobișnuite care permit, cu aceleași dimensiuni, utilizarea axelor cu profile de camă mai agresive, de derivație SBK. Sistemul de evacuare Akrapovic are colectoarele realizate din titan iar evacuarea din carbon.

Aceste îmbunătățiri asigură o creștere a puterii maxime de la 217 la 225 CP. Motorul Aprilia V4 dispune de un sistem ANN (Aprilia No Neutral), schimbătorul cutiei de viteze cu poziția neutră aflată sub prima treaptă care accelerează modificările treptei de viteză de la primul la al doilea raport, evitând astfel erorile la schimbările rapide. Această soluție derivă din experiența acumulată de Aprilia în WSBK și MotoGP și este disponibilă în premieră pe un model care poate fi achiziționat de către public.

O altă premieră mondială este sistemul de frânare Brembo dotat cu etiere GP4-MS realizate din material solid. Acestea acționează pe o pereche de discuri de frână din oțel cu tehnologie T-Drive și sunt controlate de o pompă radială de 19×16 din material solid. Fiecare exemplar din cele zece construite ale modelului Aprilia RSV4 X, este oferit la un preț de 39.900 de euro, va putea fi rezervat exclusiv online din a doua jumătate a lunii aprilie, accesând site-ul web factoryworks.aprilia.com.

Foto: Aprilia

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...