Home Noutati moto Moto Guzzi Stelvio debutează înainte de EICMA
Noutati moto

Moto Guzzi Stelvio debutează înainte de EICMA

23


Italienii de la Moto Guzzi nu au mai avut răbdare până la EICMA și au prezentat noul lor adventure-tourer mai devreme. Moto Guzzi Stelvio vine acum în zona de cilindree mare a segmentului ADV.

Noul Stelvio este construit pe platforma lui V100 Mandello, ceea ce nu ar trebui să fie o surpriză, iar marca italiană a decis să meargă pe ideea de adventure-tourer concentrat pe șosea. Această idee este întărită și de numele său, preluat de la celebrul pas muntos care a botezat și un SUV din gama Alfa Romeo. Este cea mai înaltă și mai mare gamă muntoasă a italienilor, deci este echivalentul unui model românesc denumit Carpați, dar hai să oprim aici această comparație.

Cele 48 de viraje strânse și înclinate ale Pasului Stelvio ar fi abordarte cu ușurință de modelul Moto Guzzi cu același nume, sau cel puțin așa ar trebui, având în vedere echiparea cu o suspensie față complet reglabilă și a roții față de 19 inchi, respectiv a roții spate de 17 inchi, ambele cu jante spitațe. ABS și controlul tracțiunii formează dotarea standard, împreună cu cinci moduri de rulare ce pot fi personalizate folosind comenzile din dotare și ecranul TFT color de cinci inchi diagonală.

Moto Guzzi a implementat sistemul PFF, adică Piaggio Fast Forward, de asistență a riderului, pe care îl oferă în gama de opționale pentru acest model. Povestim aici despre un sistem Radar 4D ce monitorizează unghiul mort, poate detecta o coliziune iminentă și să avertizeze riderul, precum și să acționeze frânele sau să regleze accelerația pentru a menține distanța prestabilită față de vehiculul din față în baza unei viteze de deplasare prestabilite.

Pentru că este preluată motorizarea de la V100 Mandello, discutăm despre un V-twin de 1.042 cmc, răcit cu lichid. Alimentarea cu benzină se face prin injecție, iar agregatul respectă normele Euro 5. Puterea maximă este de 115 cai-putere, iar cuplul maxim depășește 100 Nm. Deloc puțin, dar departe de a fi implicat în lupta cailor putere cu hyper-adventure-touring-urile de la Ducati și BMW.

În cadrul salonului EICMA va avea loc prezentarea publică a acestui model, ce va fi disponibil pentru comandă după ce își face debutul la prestigiosul salon moto. Tot atunci vom avea și informații legate de prețuri. Știm că poate fi comandat pe galben cu accente gri, respectiv pe gri cu accente galben, dar pentru date de livrare este indicat să contactați un dealer al mărcii italiene.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

2024 BMW S 1000 XR
Noutati moto

BMW S 1000 XR generație 2024: iată lista actualizărilor primite

BMW Motorrad nu s-a mulțumit să îl lanseze pe M 1000 XR,...

Noutati moto

BMW M 1000 XR: a treia motocicletă dezvoltată de divizia M

Divizia M de la BMW a semnat încă o motocicletă de performanță...

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...