Home Utile Romania Driving Experience și Politehnica București – parteneriat pentru conducere defensivă și siguranță auto
Utile

Romania Driving Experience și Politehnica București – parteneriat pentru conducere defensivă și siguranță auto

50


Romania Driving Experience și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, prin Facultatea de Transporturi, anunță startul proiectului Driving Hero – primul și singurul bootcamp de conducere defensivă din România pentru șoferi amatori. Evenimentul va debuta în anul 2024.

Parteneriatul dintre Romania Driving Experience și Politehnica București vizează dezvoltarea abilităților la volan pentru generațiile tinere de șoferi auto, având în centru conducerea defensivă ca soluție primordială pentru un viitor cu zero accidente.

Potrivit celui mai recent raport OMS (martie 2022), România este în continuare campioana Europei, cu 86 de decese din accidente rutiere la milionul de locuitori, versus media UE de 46 decese. Mai mult, suntem țara europeană cu cei mai mulți copii uciși în accidente rutiere.

Conform raportului Road Safety Country Overview, publicat de European Road Safety Observatory, în România costurile sociale ale accidentelor rutiere (per persoană) sunt, de 1.048.000 euro în cazul deceselor, 136.200 euro în cazul răniţilor grav, respectiv 10.400 euro în cazul răniţilor uşor, ceea ce duce la concluzia că în România, costul social anual al accidentelor rutiere este de 3.32 miliarde de euro.

O altă analiză publicată pe site-ul Comisiei Europene arată faptul că formarea permanentă a conducătorilor auto în domeniul conducerii defensive, asociată cu sisteme de evaluare şi motivare a conducătorilor auto în cadrul companiilor, precum şi formarea specifică a categoriilor speciale de conducători auto (purtătorii de girofar) a condus la o reducere a numărului de accidente cu minim 20%, dar şi la alte beneficii colaterale.

Driving Hero se adresează șoferilor începători sau cu experiență și presupune un program intensiv de antrenament pe circuit pe baza tehnicilor de conducere defensivă marca BMW Driving Academy și Romania Driving Experience, urmate de probe eliminatorii. Competiția este parte din festivalul auto Driving Hero Race și se va desfășura la Motorpark România în iunie 2024. Finalistul care va câștiga titlul de Driving Hero va pleca acasă cu marele premiu în valoare de 5.000 Euro.

Driving Hero își propune să devină o platformă de lucru cu tinerii șoferi din România, posesori de permis auto și cu pasiune pentru automobile, care pot deveni schimbarea pe care ne-o dorim în lume. Proiectul Driving Hero va debuta cu o preselecție organizată similar cu cele din industria showbiz, în luna aprilie a anului viitor. Evenimentul principal va avea loc în perioada 6-9 iunie pe circuitul Motorpark de lângă București și va îngloba, pe lângă competiție, activități specifice festivalurilor. Pre-înscrierile sunt deschise pe drivinghero.

Driving Hero este cel mai ambițios proiect al nostru de până acum. Este o obligație de țară să accelerăm pledoaria pentru conducere defensivă, nu doar o necesitate”, declară Silviu Toma, fondator Romania Driving Experience și Driving Hero. “Ne dorim drumuri mult mai sigure și, de aceea, sperăm că atât expertiza noastră, cât și cea a partenerilor noștri de proiect, să reprezinte o fundație care să contribuie decisiv la formarea unei generații de șoferi pentru care gândirea proactivă la volan să devină un stil de viață”, adaugă Silviu.

Misiunea Universității Naționale de Știință și Tehnologie București este de a face educația de calitate accesibilă tuturor. Generații întregi de studenți au avut șansa de a se dezvolta datorită acestei deschideri. Transportul reprezintă o componentă importantă și indispensabilă a economiei, aflată în continuă dezvoltare, iar Facultatea de Transporturi pregătește în fiecare an sute de absolvenți cu competențe în aceste domenii,” declară Ilona Costea, Decan al Facultății de Transporturi București.

UE și-a stabilit un obiectiv de reducere cu 50 % până în 2030 a deceselor în urma accidentelor rutiere – și, pentru prima dată, și a accidentărilor grave. Pe baza cifrelor din 2021, nouă state membre au declarat anul trecut cel mai scăzut număr de decese din accidente rutiere înregistrat vreodată, iar printre acestea se regăsesc Germania, Danemarca și Suedia, țări cu renume în conducerea defensivă, unde aceasta disciplina s-a născut și a fost aprofundată.

Activitatea Romania Driving Experience are loc pe circuitul Motorpark și urmează o structură clară, pe baza unor setup-uri facute cu măsurători precise și echipamente de timing omologate, profesionale, și se pot desfășura în siguranță doar pe pista de circuit, unde mașinile ating viteze identice cu cele din trafic. În acest moment școala fondată de Silviu Toma oferă cel mai complex program de conducere defensivă, care are la bază învățarea prin feedback individual, cu accent pe partea practică prin exerciții complexe pe pista de circuit. În plus, în echipa Romania Driving Experience există un expert certificat Level 2, cel mai înalt nivel de acreditare BMW Driving Academy din lume, care permite școlii să realizeze exerciții de o complexitate superioară, în orice țară de pe glob.

Misiunea Romania Driving Experience este de a le permite șoferilor să experimenteze în siguranță fascinația de a conduce, în timp ce viziunea echipei se concentrează pe a deveni cea mai importantă școală de conducere defensivă din regiune și de a le forma o gândire proactivă la volan tuturor șoferilor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Utile

Castrol lansează noua gamă de lubrifianți POWER1 pentru motociclete și scutere, cu noua FORMULĂ 3-în-1

Castrol și-a înnoit gama de lubrifianți de bază POWER1 pentru motociclete și...

Utile

Benzină murdară: cauze, consecințe și remedii

Oricâte filtre ar fi montate pe traseul carburantului de la rafinărie până...

Noutati motoUtile

Noua Generație de anvelope Pirelli SCORPION: Trail III

  Pirelli SCORPION Trail III reprezintă cea mai recentă generație de anvelope de...

Utile

Cum să-ți alegi corect setul de anvelope de iarnă

Alegerea corectă a setului de anvelope de iarnă este esențială pentru siguranța...