Home Saloane moto KTM 990 Duke a debutat la EICMA 2023 cu un aspect polarizant
Saloane moto

KTM 990 Duke a debutat la EICMA 2023 cu un aspect polarizant

85


KTM a adus la EICMA noul 990 Duke, noul său naked și înlocuitor al lui 890 Duke.

Discutăm despre un model echipat tot cu motorul LC8c, dar de 947 cmc, prezent în continuare într-o configurație răcită cu lichid, cu injecție de benzină și, desigur, paralel twin cu defazaj de aprindere. Rezultatul asigură 123 de cai-putere și 103 Nm, ceea ce îl face cel mai puternic Duke echipat cu motor de sub un litru creat până acum. Marca din Austria l-a echipat și cu un șasiu ușor pentru a profita la maximum de ceea ce poate face propulsorul din dotare.

Propulsorul se mândrește cu biele, pistoane și un arbore cotit nou față de cele ale modelului pe care îl înlocuiește. În orice caz, mai impresionantă este poate masa totală, de 190 de kilograme cu toate plinurile făcute, inclusiv rezervorul de 14.5 litri capacitate. Așadar, noul etalon în gama Duke este 990, consideră reprezentanții KTM. Vechiul model era celebru pentru agilitatea sa, așa că noul 990 merge pe aceeași idee și să pluseze cu stabilitate.

Aspectul exterior a mers pe ideea ”electric orange”, în amintirea modelului KTM 990 Super Duke din 2005. Propulsorul este folosit ca element de rezistență în cadrul său de oțel vopsit electrostatic. Pe partea de suspensie, avem o furcă față WP Apex de 43 mm cu compresia și detenta reglabilă, în timp ce bascula spate are un monoamortizor preîncărcare și detentă reglabile. Trenul de rulare include jante de 17 inchi din aluminiu turnat echipate cu anvelope Bridgestone S22.

Janta față prezintă două discuri de 300 mm diametru și etriere montate radial echipate cu patru pistonașe. Roata spate prezintă un etrier flotant cu două pistonașe și un disc de 240 mm. Există un mod de rulare numit Supermoto ce decuplează ABS-ul pentru roata spate, dar altfel discutăm despre un sistem ce are cornering ABS de la Bosch în dotarea standard. Nu lipsește controlul tracțiunii reglabil în trei trepte și cu senzor de înclinare, precum și moduri de rulare cum ar fi Track și Performance. Folosind bordul TFT din dotare se poate comuta pe Rain, Street sau Sport, nu doar pe cele antemenționate.

Trecând peste toate elementele tehnice, noul 990 Duke de la KTM a venit însă cu un design îndrăzneț, ce nu a fost primit cu brațele deschise de toți fanii mărcii. Cei de la KTM au renunțat la carcasa convențională și au amplast faza de drum și faza de întâlnire în centrul blocului optic, în timp ce luminile de zi le-au montat în jurul acestora. Rezultatul nu a fost apreciat de toată lumea, așa cum a fost și cazul noului aspect al lui R 1300 GS de la BMW.

Cei de la KTM se apără spunând că noul far prezintă o vizibilitate deosebită pe timp de noapte și că schimbarea de design era necesară pentru a sublinia maturizarea acestui model.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati motoSaloane moto

Ducati – zilele porților deschise

În 30 –  31 martie a fost o atmosferă incendiară la Ducati...

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

Ce puteți vedea la MotorFest 2024

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...