Home Echipament Dainese Mugello 3 și Misano 3 D-Air au debutat: ce trebuie să știi despre ele
Echipament

Dainese Mugello 3 și Misano 3 D-Air au debutat: ce trebuie să știi despre ele

23


Italienii de la Dainese au prezentat noile lor combinezoane de piele pentru motocicliști. Acestea vin cu sistemul de airbag D-Air integrat și se bucură de o tehnologie care le face mai elastice ca niciodată.

Secretul se află în sistemul elastic pentaxial, gândit să ofere o rază generoasă de mișcare pentru confort optim pe circuit și la orice călătorie pe două roți. În același timp, sistemul Dainese D-Air Racing Shield 3X este integrat din fașă la aceste costume folosind o tehnologie numită microfilament, ce permite trei activări consecutive ale airbag-ului. Cu alte cuvinte, generatorul de gaz pentru airbag poate fi înlocuit de rider de trei ori în regie proprie până să fie nevoie să înlocuiască airbag-ul cu totul.

Aceste costume vin și cu moduri de rulare, menite să schimbe felul în care răspund la stimulii de la senzori în funcție de unde te afli: pe circuit sau pe șosea.

În comparație cu predecesoarele lor, costumele Dainese Mugello 3, Misano 3 și Misano 3 Women sunt cu 20 de procente mai ușoare, ceea ce e o realizare în sine. Inginerii au lucrat și la ventilația acestor costume, iar echipa de proiectare a lucrat cu rideri din MotoGP pentru a se asigura că sunt potrivite și pentru sesiuni prelungite în șa. În urma acelor teste, a fost modificată forma costumului în jurul gâtului prin Dainese Veloce Racing Neck, așa cum îl numesc italienii. Rezultatul îmbunătățește circulația și confortul prin reducerea presiunii puse de costum pe gâtul riderului.

Pe lângă airbag-uri, noile combinezoane din piele de la Dainese integrează și sisteme de protecție convențională Pro-Armor pentru absorbția și disiparea forțelor suferite la un impact. Nu lipsește Dainese RSS, adică sistemul de slidere care pot fi înlocuite, de data aceasta fără a modifica poziția bazei de pe costum, iar reglajul se face fără unelte.

Zonele cheie ale costumului prezintă chiar și plăci de metal pentru a ajuta în cazul unor situații nefericite, cum ar fi glisarea în urma unui lowside. Discutăm despre genunchi, umeri și coate, unde sunt prezente plăcuțe din titaniu pe Mugello 3, respectiv aluminiu pe Misano 3, pentru a facilita glisarea și disiparea energiei unui accident.

Căptușeala interioară poate fi scoasă și spălată, iar riderul poate să își monteze și un kit de apă în spate pentru a fi hidratat în mers, dacă dorește. Nu lipsesc mai multe zone cu piele specială perforată pentru a ajuta la ventilație, împreună cu un set de fermoare și fante special proiectate pentru a ajuta la fluxul de aer în jurul corpului.

Un costum Dainese Misano 3 Perforated D-Air, realizat din piele de vacă, are un preț de listă de 2.499 euro, iar varianta sa de femei costă tot atât. Între timp, costumul Dainese Mugello 3 D-Air este realizat din piele de cangur și are un preț de listă de 4.449 de euro. Îngrijite corespunzător, asemenea costume vă pot asigura mulți ani de folosință și pot face diferența în cazul unei căzături pe pistă.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Echipament

Tucano Urbano la EICMA 2023: Debutul vestei cu airbag Airscud Flex

Italienii de la Tucano Urbano s-au prezentat la salonul moto de casă,...

Echipament

Caberg Tourmax X debutează cu omologare dublă ECE 22.06

Italienii de la Caberg au prezentat un nou model de cască, Tourmax...

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Cardo Packtalk Edgephones: căștile la care visau instructorii moto

Specialiștii de la Cardo au prezentat un nou model de cască fără...

EchipamentNoutati moto

Alpinestars Absolute V2: siguranță ca-n MotoGP pentru oricine

Italienii de la Alpinestars, cunoscuți pentru aportul și prezența lor în lumea...