Home Echipament Tucano Urbano la EICMA 2023: Debutul vestei cu airbag Airscud Flex
Echipament

Tucano Urbano la EICMA 2023: Debutul vestei cu airbag Airscud Flex

118


Italienii de la Tucano Urbano s-au prezentat la salonul moto de casă, EICMA, cu noua lor gamă vestimentară pentru navetiști, iar produsul-vedetă este o vestă cu airbag.

Evident, nu este prima vestă cu airbag dezvoltată pentru motocicliști, nu este nici ultima, din fericire, dar vine cu ceva diferit. Mai precis, arată aproape la fel ca o vestă obișnuită. Se numește Airscud Flex și folosește tehnologia airbag de la In&motion, un specialist care a intrat pe piață acum nouă ani și s-a specializat în dispozitive cu airbag menite să fie folosite în viața de zi cu zi cu inconveniențe minime.

Sistemul de jachetă cu airbag oferit de Tucano Urbano se bazează pe senzori de mișcare și GPS, iar datele sunt corelate cu o bază de date internă pentru control. Ideea este să asigure capacitatea de a reacționa atunci când este detectat un impact iminent dar fără a avea nevoia legării riderului de de scuter sau de motocicletă.

Mai mult decât atât, noua vestă cu airbag poate fi purtată atât pe deasupra hainelor, cât și sub o jachetă, deci chiar poate funcționa ca o vestă obișnuită, deși este una cu airbag. Din punctul de vedere al Comisiei Europene, acesta este un dispozitiv de clasa C, rezistent și la abraziune, care reușește să și arate bine.

Sistemul care îi permite funcționarea are trei accelerometre, trei giroscoape și un semnal GPS, împreună cu un computer pentru a detecta un accident. Sistemul Airscud Flex vine cu un abonament anual de 120 de euro, dar poate fi utilizat și cu un abonament lunar ce poate fi suspendat câte patru luni pe an, după preferințe. Prețul său de listă este de 299.99 euro în acest format, deși există și o variantă fără abonament, la prețul de 400 de euro.

În orice caz, există acum și o vestă cu airbag ce poate fi purtată până în biroul corporației sau la o întâlnire de business fără să te facă să pari că ai venit direct din MotoGP. Salutăm prezența unei variante pentru femei a acestei veste, disponibile încă de la lansare și cu un aspect la fel de stilat.

 

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

EchipamentNoutati moto

Alpinestars S-R10- Protecție la nivel înalt

Am testat prima cască de curse Alpinestars pe circuit. Iar părerea noastră...

Echipament

Cum alegi o geacă de touring potrivită?

Vara, iarna sau în patru anotimpuri: iată caracteristicile tuturor soluțiilor pentru o...

Echipament

Dainese Mugello 3 și Misano 3 D-Air au debutat: ce trebuie să știi despre ele

Italienii de la Dainese au prezentat noile lor combinezoane de piele pentru...