Home Noutati moto Norton a ajuns la borna de 125 de ani: iată ce ediții speciale a lansat
Noutati moto

Norton a ajuns la borna de 125 de ani: iată ce ediții speciale a lansat

20


Norton celebrează 125 de ani de la înființarea companiei printr-o serie limitată de modele oferite în ediție aniversară.

Mai precis, șase modele din gama Norton vor fi overite în șase scheme coloristice inspirate de modele legendare din trecutul companiei britanice. Modelele V4SV, V4CR și Norton Commando 961 vor fi oferite în configurații coloristice care să amintească de modelele Energete, Manx, Formula 750 Works Racer și NRS 588.

Doar 125 de unități din fiecare model vor fi produse în varianta aniversară, ceea ce ar trebui să facă fiecare exemplar bun de pus într-o colecție. Cu toate acestea, scopul fiecărui asemenea model este de a fi folosit, iar singura modalitate de a folosi o motocicletă este să o conduci, deci sperăm ca majoritatea proprietarilor să se bucure cu adevărat de ele în loc să viseze la un eventual profit în urma revânzării la o dată ulterioară.

Lăsând acest aspect în urmă, modelul Norton Commando 961 va fi oferit în patru combinații diferite de culori. Acestea sunt ”Energette”, ”Manx”, ”Transatlantic”și ”588”. Norton a decis să îl ofere doar pe Commando 961 în combinația coloristică botezată Manx, ce include o caroserie și un cadru pe neagru și un rezervor argintiu, iar cu suspensia Ohlins vopsită tot în negru în loc de auriul uzual.

Între timp, modelele Norton V4SV și V4CR sunt oferite în ediția specială 588, inspirată de modelul RCW588 al companiei. Jantele OZ Racing ale acestora au un finisaj anodizat auriu și completează aspectul deosebit al schemei coloristice speciale. Schema coloristică 588 este inspirată de motocicletele de competiție ale anilor 80 și 90 și include motoare finisate pe negru, la fel și furca, suspensiile și chiar protecția de lanț, cea din urmă fiind realizată din fibră de carbon.

Toate edițiile speciale ale acestor motociclete sunt disponibile pentru comandă la dealerii Norton, dar este recomandat să contactați cel mai apropiat concesionar cât mai rapid dacă doriți să prindeți o alocare pentru motocicleta visată.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Honda Dax îşi prezintă paleta de culori pentru 2024 în Europa

Honda Dax, celebrul model de mini-motocicletă popular în Japonia și în Vestul...

Noutati moto

Indian FTR x 100% R Carbon Limited Edition: o colaborare ce aduce o serie limitată

Americanii de la Indian s-au prezentat cu mai multe modele la EICMA,...

Noutati motoSaloane moto

Noul Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

O ediție și mai specială a deja deosebitului V4 SP2. Un omagiu...

Motociclete electriceNoutati motoSaloane moto

Zero Motorcycles la EICMA 2023, motociclete de A1 și A2

Zero S și Zero DS trec la cea mai recentă platformă a...