Kawasaki ZX-10RR WSBK Edition: serie limitată lansată în Germania

Kawasaki a pregătit o ediţie specială a modelului ZX-10RR, numită WSBK Edition. La momentul la care citiți acest articol, este foarte probabil ca toate unitățile să fi fost vândute.

Explicația? Simplu! Kawasaki va oferi doar 10 asemenea modele, pe care au ales să le comercializeze în Germania. Motivul pentru această restricție este legat de Kawasaki Racing Team, ce are sediul în Friedrichsdorf, unde se întâmplă și conversia acestor zece exemplare în replici WSBK.

Una dintre modificările pregătite pentru aceste zece exemplare este o admisie variabilă, la fel ca la motocicletele de curse, ce necesită rularea unui ECU dedicat și al unei instalații electrice separate pentru aceasta. Sistemul operează folosind un set de mici motoare electrice pentru a acționa pâlniile de la admisie odată ce motorul lucrează la o turație specifică.

Aceste pâlnii de admisie sunt necesare pentru un amestec optim aer-carburant la turații mici și medii, dar reduc fluxul de aer la turații mari. În mod evident, ar avea sens utilizarea acestora doar pe pistă, unde poți cu adevărat să te bucuri de motorul de 998 cmc.

Agregatul în sine a fost, de asemenea, modificat față de standard. Notăm un set de interne de la Pankl, sub forma unor pistoane mai ușoare și a unor biele din titan. Arborele cu came sunt și ele de competiție, la fel cum este cazul arcurilor de supape.

Clienții acestor motociclete vor primi și un set de jante forjate Marchesini, gata să fie folosite în competiții dacă se dorește, dar utile și în creșterea dinamismului prin reducerea masei totale.

Fiecare dintre aceste zece motociclete speciale va avea grafica specifică WSBK Kawasaki Racing Team, precum și o plăcuță numerotată pe rezervor. Clientul primește și o cutie specială cu diferite elemente cadou, inclusiv cu autografele piloților echipei, Jonathan Rea și Alex Lowes, precum și numerele acestora de concurs dacă doresc să le lipească pe carene.

Prețul unui asemenea exemplar este de 33,145 de euro în Germania, deci toate aceste lucruri vin cu doar 3.150 de euro în plus față de un Ninja ZX-10RR standard, ceea ce înseamnă că discutăm despre un preț cu adevărat special.

Adaugati comentariu