Home Noutati moto Honda actualizează două dintre modelele sale reprezentative: Super Cub și Monkey
Noutati moto

Honda actualizează două dintre modelele sale reprezentative: Super Cub și Monkey

67


Cele mai mici modele din gama Honda, Monkey și Super Cub C125, primesc atenție pentru generația 2024. Marca niponă le oferă alături de culori noi, ceea ce ție aprins interesul pentru formele lor retro pentru o nouă generație de rideri.

Generația 2024 a lui Honda Monkey are tot un monocilindru de 124 centimetri-cubi, alimentat prin injecție electronică PGM-FI. Astfel, rețeta tehnică nu s-a schimbat de la momentul reintroducerii acestui model în ofertă, iar de ceva vreme este disponibil și cu ABS.

În materie de culori, Honda Monkey 2024 poate fi comandat pe nuanțele Pearl Nebula Red și Pearl Black. În timp ce rezervorul de carburant are aceeași nuanță de gri indiferent de ce culoare de caroserie alegi, optarea pentru negru sau roșu va aduce culoarea aleasă pe șa, basculă, cadru și pe jambele furcii. Dintre cele două nuanțe, niponii au mai oferit Pearl Nebula Red pentru Monkey, în timp ce Pearl Black este nou în această gamă.

Între timp, Super Cub C125 este din nou prezent în oferta Honda, de data aceasta în nuanța Pearl Gray, completată de ornamente albe și elemente cromate. Sitlul retro al acestui model este neschimbat, dar acum prezintă un bord parțial digital, ce include un indicator de nivel carburant, indicator de treaptă și jurnalier electronic.

Honda Super Cub nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind cel mai popular vehicul motorizat al tuturor timpurilor prin prisma vânzărilor rezultate din 1958 până în prezent. Deși motorul său de 124 cmc are acum injecție electronică, el este acompaniat în continuare de o transmisie cu patru trepte. Sistemul ABS a fost implementat pentru roata față, iar dotarea standard include și un imobilizator.

Generația 2024 a lui Monkey va fi disponibilă pentru comandă începând cu luna septembrie, în timp ce Super Cub C125 devine disponibil în forma descrisă începând cu luna octombrie. În ciuda faptului că nu vin cu motoare deosebit de puternice, cele două modele și-au făcut deja loc în istoria lumii moto și este deosebit din partea celor de la Honda că încă le oferă într-o variantă modernizată.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...