Kawasaki W800 Final Edition – cântecul de lebădă al seriei W

Seria W de la Kawasaki moare încet. Compania niponă anunță oficial sfârșitul unei jumătăți de secol presărată cu succese și performanță în cel mai pur stil retro. Totuși, grandiosul spectacol nu ia sfârșit până nu intră în scenă o ultimă variantă: Kawasaki W800 Final Edition.

Viitorul model va fi lasnat în 2017, într-un număr limitat de exemplare. Acesta va putea fi comandat în doar două culori-tribut, care amintesc de modelele înaintașe: Candy Brown și Candy Sunset Orange.

Kawasaki W800 Final Edition

Modelul va păstra arhitectura motorului în 4 timpi, cu cilindri verticali răciți cu aer, care-i conferă aspectul retro apreciat de toți fanii. Cei mai nostalgici dintre ei, se vor bucura și de emblema ”conformă cu originalul” din 1966, care-i aduce un plus de autenticitate.

Sigur, se ridică întrebarea: dacă tot este atât de apreciat, de ce este lăsat să moară? Ei bine, nu este lăsat să moară, ci este omorât de viitoarea legislație eruopeană, cu care nu mai este conform. Și uite cum simbolurile cad unul după altul, în numele ecologiei și siguranței.

Kawasaki W800 Final Edition

”Niciodată n-a fost simplu să-ți iei adio de la un prieten bun, mai ales de la unul cu carisma și valoarea lui W800. Lansarea modelului-omagiu pentru seria W, este, deci, modalitatea noastră cea mai bună de a încununa viața lungă și plină de succes a acestei linii de motociclete”, a declarat Morihiro Ikoma, membru în conducerea Kawasaki Europa.

 

 

 

Adaugati comentariu