Home Noutati moto Kawasaki Ninja ZX-10RR Winter Test: ediție specială inspirată din competiții
Noutati moto

Kawasaki Ninja ZX-10RR Winter Test: ediție specială inspirată din competiții

131


În anul în care Kawasaki Ninja aniversează 40 de ani de existență, producătorul său i-a pregătit încă o ediție specială. Aceasta nu are legătură cu aniversarea sa, așa cum ai crede la prima vedere.

Povestim despre Ninja ZX-10RR Winter Test, lansată în plină iarnă, așa cum au fost și alte ediții speciale de acest tip și cu același sufix. În cazul în care nu știați, echipele din vârful de lance al sportului cu motor derulează teste în afara sezonului, în timpul iernii, iar Kawasaki a decis să profite la maximum de această oportunitate prin lansarea unui model special în serie limitată.

În cazul de față, este vorba despre echipa WSBK Kawasaki Racing Team (KRT), al cărui departament tehnic a fost implicat în dezvoltarea și pregătirea acestei variante speciale. Doar 25 de unități vor fi oferite, iar asta înseamnă că fiecare dintre ele are șansa să fie o motocicletă de colecție, prețuită de proprietarul său. Nu știm dacă va fi atât de prețuită încât nu va vedea vreodată circuitul sau șoseaua, dar asta depinde de proprietar.

Fiecare din cele 25  de unități este îmbrăcată în schema de culori a motocicletei de test folosită de Kawasaki Racing Team în cadrul evenimentelor oficiale. Există o plăcuță numerotată pe rezervor pentru a identifica fiecare unitate, precum și un sistem de evacuare realizat de Akrapovic. În plus, proprietarul unei asemenea motociclete primește acces VIP de două persoane la oricare din cursele din sezonul 2024 ale campionatului WSBK, la alegere. Pachetul include un tur ghidat al boxei KRT, alături de oportunitatea de a face cunoștință cu cei doi rideri ai echipei, Alex Lowes și Axel Bassani.

Propulsorul cu patru cilindri în linie, de 998 cmc și 214 cai-putere nu a fost modificat în vreun fel pentru această ediție specială. Electronica este și ea standard și este păstrat inclusiv tempomatul integrat din fabrică. Nu lipsește un amortizor de ghidon Ohlins, controlul tracțiunii și un quickshifter, printre alte dotări de asistat riderul și îmbunătățit siguranța în rulare.

Prețul de listă al unei asemenea motociclete este de 33.000 de euro, iar 10 unități sunt deja pre-rezervate pe piața din Franța. Așadar, doar 15 motociclete ar mai rămâne disponibile în restul lumii, deci ar fi bine să ai și noroc atunci când mergi la dealer să întrebi de o motocicletă dintr-o serie limitată.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...