Home Noutati moto Ducati Diavel for Bentley: o motocicletă inspirată de Batur
Noutati moto

Ducati Diavel for Bentley: o motocicletă inspirată de Batur

154


Ducati şi Bentley au dezvăluit o ediție specială a modelului Diavel V4, numită Diavel for Bentley. 

Modelul va fi construit în serie limitată, de numai 500 de unități, iar fiecare dintre ele primește o caroserie din fibră de carbon și jante forjate cu finisaj diamond cut. Ambele elemente sunt prezente într-o formă sau alta pe modelul Bentley Batur, inspirația din spatele acestei colaborări dintre cele două mărci deținute de concernul Volkswagen. Aceasta este prima colaborare dintre Ducati și Bentley, dar marca din Borgo Panigale a colaborat anul trecut și cu Lamborghini într-o manieră similară.

Un alt element ce amintește de Batur este la posteriorul motocicletei, anume extractoarele de aer triunghiulare, ce amintesc de elemente similare de la automobilul în cauză. Între timp, aripa față, carena și rezervorul de carburant amintesc de capota lui Batur, dacă sunt privite din anumite unghiuri. Toate aceste elemente de caroserie menționate sunt realizate din fibră de carbon, vopsită apoi în nuanța Scarab Green de la Bentley. Șaua este îmbrăcată în Alcantara și prezintă cusături cu fir roșu într-n model diamant, similar cu ceea ce se poate găsi într-un automobil Bentley, împreună cu sigla mărcii din Crewe.

Dacă cele 500 de motociclete în ediţie specială vi se par insuficient de exclusiviste, Ducati şi Bentley s-au gândit şi la această posibilitate şi oferă încă 50 de unităţi în varianta Diavel for Bentley Mulliner. Cea din urmă este divizia de personalizare a mărcii Bentley și va colabora cu cei care comandă aceste modele – cele 50 adică, deoarece acestea sunt comandate împreună cu un Bentley care să se asorteze cu aceasta. Practic, doar clienții Bentley au acces la modelele Diavel for Bentley Mulliner.

Clienții au posibilitatea de a comanda îmbrăcăminte care să se potrivească cu noua lor mototocicletă, inclusiv o cască. Fiecare motocicletă din această serie este însoțită de un certificat de autenticitate, o husă personalizată și o placă gravată care îi poartă numărul în seria specială. Locul pasagerului poate fi demontat, iar clienții primesc și această șa în cazul în care vor să plimbe pe cineva pe noua lor motocicletă de colecție.

Ediția specială de Streetfighter V4 Lamborghini oferită în 2022 a fost sold out în doar câteva ore de la deschiderea listelor de comenzi, deci s-ar putea să fie deja prea târziu dacă nu ai banii în cont pentru acest Diavel V4 în ediție specială.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...