Kawasaki către viitor: Compania își face angajamentul de a lansa o nouă gamă electrică distractivă

Kawasaki Elektrode

La sfârșitul lui 2021, CEO-ul Kawasaki, Hiroshi Ito, a confirmat că 2022 va fi anul în care firma va pătrunde pe piața motocicletelor electrice și acum suntem la doar câteva săptămâni distanță de lansarea oficială a două motociclete. Pe atunci, Ito spunea: „În 2022, vom prezenta minim trei vehicule electrice la nivel global. Aceasta este o promisiune.” Prima dintre acestea a fost o dezamăgire: Elektrode, lansată pe piața din SUA, care era pur și simplu o bicicletă de echilibru electrica pentru copii. Celelalte două par mult mai interesante. Dosarele publicate pe site-ul National Highway Traffic Safety Administration din SUA arată că Kawasaki va avea două motociclete electrice pentru 2023, cu nume de cod „NX011AP” și „NR011AP”.

Denumirea urmează modelul obișnuit al lui Kawasaki, cu „X” în al doilea loc folosit pentru a desemna o motocicletă sport și „R” pentru un roadster naked , dar inițiala „N” este nouă și înseamnă „electric” în protocolul de denumire al Kawasaki. Documentul, care a fost actualizat rapid pentru a elimina mențiunea noilor modele, a arătat că fiecare producea 11 kW (15 CP), arătând că vor putea fi conduse cu A1 în europa. Asta înseamnă că ne putem aștepta la două modele identice din punct de vedere mecanic, una carenată și una naked, după modelul Z125 și Ninja 125, dar cu putere electrică. Numele modelelor nu sunt încă cunoscute, dar Kawasaki a înregistrat anterior titlurile Ninja E2 și Ninja E2-R.

Kawasaki a depus mai multe brevete în timpul dezvoltării proiectului lor de motociclete electrice, multe dintre care cu siguranță vor fi transmise modelului de producție. Acestea includ utilizarea neobișnuită a unei transmisii cu patru trepte, similară cutiei de viteze a unei biciclete convenționale, pentru a adăuga performanță suplimentară și pentru a îmbunătăți experiența.Toate vor fi dezvăluite în întregime la sfârșitul acestui an, cel mai probabil la EICMA din noiembrie de la Milano, unde prototipul electric a spart pentru prima dată gheața cu trei ani în urmă.

 

Adaugati comentariu