Home Noutati moto Indian Challenger Elite: serie limitată la doar 325 de unități
Noutati moto

Indian Challenger Elite: serie limitată la doar 325 de unități

112


Indian a prezentat o serie limitată bazată pe modelul Challenger, numită Elite, care va fi disponibilă în doar 325 de unități la nivel global.

Primul lucru pe care îl vei observa este nuanța de vopsea aleasă pentru această variantă, numită Charcoal Candy, asociată cu jante vopsite în roșu. Cutiile de bagaje sunt integrate din fabrică pe ambele laturi ale aripii spate, iar acestea sunt vopsite și ele în culoarea caroseirei și prezintă luminile de poziție.

Propulsorul este un agregat cu doi cilindri în V, de 1.769 cmc, ce livrează 122 de cai-putere și 175 Nm, cuplat unei transmisii manuale cu șase trepte. Producătorul american a optat pentru un pachet de suspensie realizat de Fox, ce include reglaj electronic pentru suspensia spate – deci ești la câteva apăsări de buton de setarea potrivită pentru rularea cu sau fără pasager, respectiv bagaje.

În materie de tehnologie, putem enumera blocul optic LED adaptiv, manșoane încălzite și tehnologia Smart Lean, ce ia în considerare unghiul de înclinare în răspunsul la accelerație și în comportamentul sistemului de control al tracțiunii. Riderul poate schimba între trei moduri de rulare: Tour, Standard și Sport.

Alte dotări includ un sistem audio PowerBand, care prezintă patru difuzoare de 100 de wați, două fiind amplasate pe carena față, iar alte două pe cutiile de bagaje. Aceste difuzoare sunt rezistente la apă, prezintă și un amplificator integrat și au fost reglate din fabrică să fie auzite și în mers, trecând peste zgomotul de vânt. Evident, îți poți conecta telefonul la sistemul multimedia și să asculți muzica ta preferată, precum și indicații de orientare GPS.

Producătorul american notează faptul că există o listă de dotări opționale ce poate fi consultată la cel mai apropiat dealer al mărcii de clienții interesați. Ca de obicei când vorbim despre ediții limitate oferite la nivel global, dacă vă permiteți și vă doriți fix acel model, este indicat să contactați cât mai rapid cel mai apropiat dealer pentru a avea o șansă de a fi puși pe lista de așteptare și de a face o configurare în momentul confirmării alocării pentru respectivul dealer.

Prețul de pornire pentru un Indian Challenger Elite este de 38.499 de dolari, deci nu este chiar pentru oricine acest model. Fiind vorba despre o serie limitată a unui bagger dezvoltată special de producător, îi poți înțelege justificarea.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...