Home Noutati moto Husqvarna Norden 901 primește actualizări pentru generația 2024
Noutati moto

Husqvarna Norden 901 primește actualizări pentru generația 2024

131


Husqvarna a prezentat varianta 2024 a lui Norden 901, model ce va fi disponibil pentru comandă în curând.

Din punct de vedere stilistic, generația 2024 a lui Norden 901 are un pachet grafic cu gri și galben, așa cum îl puteți observa în galeria foto, acesta fiind o primă noutate. Norden 901 împarte agregatul paralel twin de 889 cmc cu KTM 890 Adventure, iar unitatea dezvoltă 103 cai-putere și are un cuplu maxim de 98 Nm. Transmisia este o unitate cu șase trepte, manuală, echipată cu un ambreiaj assistat ce are funcție slipper  și antihopping, cunoscut și sub denumirea PASC (Power Assisted Slipper Clutch).

Suspensia lui Norden 901 are o furcă față WP Apex inversată, cu jambe de 43 mm, reglabilă pe compresie și detentă. Roata spate prezintă un monoamortizor WP Apex cu reglare pentru preîncărcare și detentă. Suspensia față are o cursă de 220 mm, în timp ce suspensia spate beneficiază de o cursă de 215 mm.

Sistemul de frânare este semnat J. Juan, companie spaniolă deținută de Brembo, dispus astfel: doi etrieri față cu patru pistonașe fiecare, montați radial, ce strâng două discuri flotante de 320 mm. Roata spate are un etrier flotant cu două pistonașe și cu design menit să reziste la solicitări prelungite. Nu lipsește ABS-ul realizat de Bosch, ce vine standard. Jantele sunt spitațate, de 21 inchi pe față și 18 inchi pe spate, echipate cu pneuri tubeless Pirelli Scorpion Rally STR din fabrică. Așadar, configurația de bază nu este schimbată față de modelul lansat în 2021.

Pentru generația 2024, Husqvarna a implementat un sistem de control al tracțiunii ce ia în considerare și unghiul de înclinare al motocicletei, reglabil în zece trepte prin modul Explorer. A fost instalat și un amortizor de ghidon, iluminarea este complet LED, iar motocicleta prezintă patru moduri de rulare (Street, Rain, Offroad și opționalul Explorer menționat mai devreme). Rezervorul are o capacitate de 19 litri. Există și o priză USB lângă ceasurile de bord, iar producătorul a implementat și un buton de avarii. Tot pentru anul 2024, Husqvarna a schimbat configurația evacuării pentru a respecta noile norme Euro 5+, în timp ce quickshifter-ul standard are funcție sus/jos.

Cu toate plinurile făcute, Husqvarna Norden 901 are o masă proprie de  204 kilograme și o gardă la sol de 252 de milimetri. Înălțimea la șa este relabilă între 854 și 874 milimetri.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...