Home Noutati moto BMW R 12 și R 12 nineT: un cruiser și un roadster împart o inimă nouă
Noutati moto

BMW R 12 și R 12 nineT: un cruiser și un roadster împart o inimă nouă

123


BMW a prezentat două modele-surori, R 12 și R 12 nineT, ce împart propulsorul și o serie de componente.

Rezultatul este un cruiser și un roadster, fiecare cu posibilități de personalizare, dar cu o bază comună. Discutăm despre un cadru trellis din oțel ce găzduiește un boxer de 1.170 cmc. Agregatul are un alezaj de 101.0 mm și o cursă de 73 mm, în timp ce raportul de compresie este de 12.0 la 1.

La fel cum este cazul ampatamentului, și motoarele sunt configurate diferit în funcție de nevoile modelului. Astfel, modelul BMW R 12 dezvoltă 95 de cai-putere la 6.500 rpm și un cuplu motor de 109 Nm la 6.000 rpm. Surata R 12 nineT vine cu 109 cai-putere la 7.000 rpm și 115 Nm la 6.500 rpm. Ambele au transmisie pe cardan și o cutie de viteze manuală cu șase trepte, iar ambele împart o admisie relocată sub șa.

Suspensia implică o furcă față inversată cu jambe de 45 mm, reglabilă pe compresie și detentă în cazul lui R 12 nineT, însă aceste reglaje nu sunt menționate pentru R 12. Roata spate are o suspensie Paralever cu basculă din aluminiu, echipată cu monoamortizor central cu reglaj pentru detentă.

Frânarea este în sarcina unei perechi de discuri față flotante de 310 mm diametru, ținute în frâu de doi etrieri radiali cu patru pistonașe fiecare. Roata spate are un disc de 265 mm cu etrier flotant cu două pistonașe.

Atât modelul BMW R 12, cât și BMW R 12 nineT părăsesc uzina cu jante turnate din aluminiu, însă au dimensiuni diferite în funcție de aplicație. R 12 are o configurație cu o roată față de 19 inchi și o roată spate de 16 inchi, în timp ce R 12 nineT are o pereche de jante de 17 inchi.

R 12 are în standard un ceas de bord rotund, în format analogic, ce afișează doar un vitezometru, un al doilea ceas fiind oferit ca dotare opțională. R 12 nineT vine în stadard cu două ceasuri rotunde, din care unul este tahometrul.

Clientul are posibilitatea de a renunța la ceasurile analogice și să comande pentru oricare din cele două modele (și probabil și pentru altele din seria R 12) un afișaj micro-TFT de 3.5 inchi diagonală, complet digital, ce are un mod numit Pure Ride, concentrat pe elemente esențiale rulării. Cu alte cuvinte, acesta afișează doar viteza de rulare, treapta de viteză și modul de rulare selectat: Rock și Roll pentru R 12, respectiv Rain, Road sau Dynamic pentru R 12 nineT.

Indiferent de alegere, ambele modele prezintă mai multe moduri de rulare, control dinamic al tracțiunii, precum și control al frânei de motor. Nu lipsește keyless ride – oferită chiar standard, precum și prize USB-C și de 12V integrate, alături de iluminare integrală LED și funcția BMW Intelligent Emergency Call. Cea din urmă este capabilă să sune la 112 în cazul unui accident și să notifice serviciile de urgență de poziția motocicletei – un serviciu care poate face diferența între viață și moarte în cazul unui accident grav.

BMW oferă opțional sistemul Connected Ride control, ce permite legarea smartphone-ului la motocicletă și a efectua diferite configurări și personalizări care sunt comunicate prin Bluetooth. Alte sisteme oferite opțional sunt Hill Start Assist Pro, Shift Assistant Pro și Headlight Pro. Dacă primul și ultimul nu necesită niciun fel de traducere, Shift Assistant Pro este denumirea BMW Motorrad pentru sistemul quickshifter.

Per total, R 12 nineT este mai ușor (219 kg vs 226 kg), mai lat (87 cm vs 83 cm), mai scurt (213 cm vs 219 cm) și are un rezervor mai mare decât cel al lui R 12 (15.8 litri versus 14.0 litri). Cel din urmă vine cu o înălțime a șeii mai reduse, un ampatament mai mare (151,89 cm vs 151,13 cm)  și cu alte unghiuri ale furcii față, având în vedere destinația diferită, de cruiser.

Ambele pot primi diferite accesorii dedicate din catalogul BMW Motorrad, direct din fabrică, precum și ulterior achiziției, la un dealer autorizat. Posibilitățile de personalizare vor fi duse la alt nivel prin companiile independente specializate.

La nivel cromatic, R 12 poate fi comandat în nuanțele Blackstorm Metallic, Aventurine Red Metallic sau Avus Silver Metallic. R 12 nineT este oferit în nuanțele Blackstorm Metallic, San Remo Green Metallic, sau finisajul Aluminium (cu elemente din aluminiu lustruite) cu elemente Night Black – acesta este oferit în lista de opționale cu codul 719, în caz că erați curioși.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...