Home Noutati moto Triumph TF 250-X: primul model de motocross din Hinckley
Noutati moto

Triumph TF 250-X: primul model de motocross din Hinckley

113


Triumph a prezentat primul său model dezvoltat pentru motocross, numit TF 250-X.

Modelul este dezvoltat de la zero în această direcție, incluzând aici un cadru și un motor proiectate in-house. Propulsorul are 249.95 cmc și este un monocilindru în patru timpi cu două axe cu came. Alezajul este de 78 mm, în timp ce cursa pistonului este de 52.3 milimetri, pe când raportul de compresie este 14.4:1.

Primul Triumph de motocross folosește injecție electronică Dell’Orto și este echipat cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. Pentru moment, nu există cifre oficiale în ceea ce privește puterea maximă sau cuplul motor dezvoltat de motorul lui TF 250-X. În lipsa acestora, să continuăm cu ce știm despre TF 250-X.

Configurația sa implică un cadru din aluminiu tip și o basculă realizată tot din acest material, în vederea atingerii unei mase totale cât mai reduse. Furca față este realizată de KYB și are jambe de 48 mm, o cursă de 310 mm și este complet reglabilă. Roata spate este deservită tot de o suspensie KYB, reglabilă pe compresie și detentă, ce are o cursă de 305 milimetri.

Sistemul de frânare este semnat Brembo și are un etrier față cu două pistonașe, de 24 mm fiecare, ce strâng un disc Galfer de 260 mm. Pe spate este un etrier Brembo cu un singur pistonaș, de 26 mm, împreună cu un disc Galfer de 220 mm. Roata față este de 21 de inchi, în timp ce roata spate este de 19 inchi, iar ambele vin echipate din fabrică cu anvelope Pirelli Scorpion MX32.

Înălțimea la șa este de 960 de milimetri, ampatamentul este de 1.492 de milimetri, iar lățimea ghidonului Pro-Taper este de 836 de milimetri. Înălțimea fără oglinzi este de 1.270 de milimetri. Masa totală în ordine de mers este de 103 kilograme, iar capacitatea rezervorului este de șapte litri.

Dealerii Triumph vor primi primele unități comandate începând cu primăvara anului 2024, dar comenzile pot fi plasate deja la dealerii mărcii britanice. Producătorul promite dezvoltarea unei game de accesorii dedicate, disponibile atât la momentul comenzii, cât și ulterior livrării.

Pe lângă lansarea primei sale motociclete de motocross, Triumph intenționează să deschidă 300 de centre de enduro în Europa, Australia și SUA până la finalul anului 2024, fără a specifica ce înseamnă aceste centre. În mod clar nu este vorba despre dealeri pentru a comercializa acest model, așa că trebuie să avem puțină răbdare pentru a afla povestea completă.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...