Husqvarna TE și FE s-au înnoit pentru generația 2024: iată ce au în plus

2024 Husqvarna TE și 2024 Husqvarna FE

Husqvarna a prezentat varianta 2024 a modelelor TE și FE. Cele două modele de enduro au primit numeroase modificări odată cu această actualizare, iar noi le trecem în revistă mai jos.

Modelele TE 150, 250 și 300, echipate cu motoare în doi timpi, vin cu noua tehnologie TBI, adică Throtle Body Injection. Cea din urmă permite performanță optimă și putere controlabilă pe toată plaja de turații, chiar și în condiții dificile.

Modelele FE 250 și FE 350, care vin cu motoare în patru timpi, au și ele propulsoare noi. Acestea au fost repoziționate în cadru pentru a fi ușor înclinate spre spate, în vederea centralizării centrului de greutate și a asigura o manevrabilitate cât mai bună.

La nivelul întregilor game TE și FE în varianta 2024, elementele din plastic sunt redesenate și au grafică nouă. Nu sunt modificări doar de ordin estetic, ci pentru a îmbunătăți contactul cu genunchii riderului, pentru a oferi mai mult control și încredere în manevre.

De notat faptul că ambele serii prezintă un nou far, ce asigură un fascicul de lumină mai puternic, fără a deranja suplimentar ceilalți utilizatori ai drumului.

Cadrul, comun la cele două modele și realizat dintr-un aliaj de oțel și crom-molibden (CrMo). Noul cadru este proiectat special pentru stabilitate și flexibilitate. Subcadrul spate este realizat din două piese, care integrează aluminiu ranforsat și poliamidă. Acesta din urmă este optimizat pentru manevrabilitate și durabilitate.

La nivel de suspensie, Husqvarna TE și FE în varianta 2024 au o furcă WP-XACT cu piston central și arcuri în cartuș închis. Ultimii 68 de milimetri ai cursei sunt controlați de un amortizor hidraulic activ care a fost integrat în furcă.

Suspensia spate constă într-un monoamortizor WP XACT, ce beneficiază de un piston nou și se bucură de o reducere a masei de 100 de grame față de predecesorul său. Cu așa îmbunătățiri, o să te simți vinovat că ai luat micul-dejun înainte să te urci pe motocicletă de dimineață. În orice caz, deși este mai scund cu 15 milimetri față de unitatea pe care o înlocuiește, amortizorul spate permite o cursă a roții de 300 de milimetri.

Adaugati comentariu