Harley Davidson introduce noile modele CVO 2023

Harley-Davidson îmbunătățește experiența de conducere a motocicletei prin introducerea a două modele premium de la Custom Vehicle Operations (CVO). Noile modele CVO Street Glide și CVO Road Glide prezintă tehnologie avansată, confort sporit pentru motociclist și performanțe dinamice, propulsate de noul motor puternic Milwaukee-Eight VVT 121. Noile modele spectaculoase reprezintă o revizuire a platformei Harley-Davidson Grand American Touring.

Dreptul de a se lăuda că a condus o motocicletă echipată cu noul sistem de propulsie Milwaukee-Eight VVT 121 este exclusiv pentru proprietarii modelelor CVO Street Glide și CVO Road Glide 2023. Acest motor V-Twin de 1977 cmc stabilește un nou punct de referință pentru cuplul și cilindreele instalate în fabrică disponibile pe o motocicletă Harley-Davidson Touring – cu aproximativ 8 procente mai mult cuplu și 9,5 procente mai mulți cai putere decât motorul Milwaukee-Eight 117 Twin-Cooled – îmbunătățind în continuare confortul termic pentru motociclist. Motorul Milwaukee-Eight VVT 121 este echipat cu o serie de caracteristici noi, inclusiv capete de cilindri optimizate, răcite cu lichid, cu un nou sistem de răcire, distribuție variabilă a supapelor (VVT) și un nou tract de admisie. Un singur contrabalansator este reglat pentru a anula vibrațiile nedorite

Design redefinit

Noile modele CVO Street Glide și CVO Road Glide deschid un nou capitol în canonul de design al motocicletelor Harley-Davidson. Noul design impunător desenează o fluiditate dinamică între componentele cheie ale motocicletei – carenajul, rezervorul de combustibil, capacele laterale și gențile. Rezultatul este o transformare vizuală spectaculoasă care respectă și se trage în mod clar din formele cunoscute ale motocicletelor anterioare Harley-Davidson Grand American Touring.

Harley Davidson CVO Street Glide

Modificările vizuale ale modelului CVO Street Glide pot părea nesemnificative la prima vedere, dar există un finisaj îmbunătățit față de predecesorul său. De neratat este carenajul Batwing actualizat al modelului Glide, care păstrează aspectul clasic în formă de „T”, dar care îi rafinează silueta, aerisirea cu fluxuri separate fiind acum complet integrată în design. Ca element distinctiv de design, farul cu LED-uri capătă o nouă formă, cu semnalizatoare LED de culoare chihlimbar, integrate acum în elementele din stânga și din dreapta ale lămpii, pentru un aspect general mai curat. Elemente LED suplimentare se înclină spre exterior de la farul principal de-a lungul laturilor stânga și dreapta ale carenajului pentru un efect dramatic.

Harley Davidson CVO Road Glide

Noul carenaj al modelului CVO Road Glide cu design agresiv actualizat al modelului clasic Road Glide cu design „sharknose”. Marginea din spate a noului carenaj se raportează la forma rezervorului de combustibil, iar marginea porțiunii inferioare la cilindrul din față. Unicul far LED este lat, orizontal și pare să aibă elemente duble, amintindu-ne de o caracteristică cheie a tuturor carenelor Road Glide anterioare. Forma de „W” al luminilor frontale întoarce capetele. Semnalizările sunt integrate în porțiunile exterioare ale carenajului față, eliminând semnalizatoarele ”glonț” ale modelului anterior.

Alte elemente noi de design sunt prezente atât pe modelele CVO Street Glide, cât și pe CVO Road Glide. Apărătoarea din față este decupată în partea din spate și are o adâncime mai mică  pentru a reduce masa vizuală în partea din față a motocicletei și pentru a dezvălui mai mult din roata distinctivă, din furcile inversate și din etrierii de frână radiali Brembo. Rezervorul de combustibil de 23 litri prezintă o nouă suprafață cu o muchie distinctivă. Capacele laterale sunt modelate pentru a crea o trasătură liniară prin centrul motocicletei până la gențile de șa, care au o formă tridimensională în armonie cu carcasele și rezervorul de combustibil. Deși noile genți laterale par mai compacte, ele au de fapt un volum  mai mare pentru boxe și bagaje. Noile jante Combo Cast Laced (față de 19 inci/18 inci spate) reprezintă o declarație personalizată îndrăzneață, cu jante negre din aluminiu turnat la mașină și spițe dantelate, pentru un aspect robust și exclusivist în același timp. Acest design are și primul sistem  TPMS incorporat (sistem de monitorizare a presiunii în pneuri) pe o jantă spițată.

Electronică

Motocicletele sunt echipate cu toate sistemele de asistență moderne, frâne legate electronic, sistemul de frânare antiblocare în viraje (ABS), controlul tracțiunii în viraje cu moduri, controlul alunecării,  vehicle hold control și un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri.

O noutate pentru 2023 CVO Street Glide și CVO Road Glide sunt patru moduri de rulare selectabile, fiecare dintre ele oferind setări diferite pentru sistemele de asistență. Acestea sunt: Road Mode, Sport Mode, Rain Mode și Custom Mode.

CVO Street Glide și CVO Road Glide 2023 primesc, de asemenea, un sistem de infotainment nou-nouț alimentat de Skyline OS. Acesta dispune de un ecran TFT color de 12,3 inchi cu strat anti-reflexie și anti amprentă digitală. Potrivit Harley, acest ecran este funcțional în timp ce pilotul poartă mănuși și, de asemenea, „nu este afectat de ploaie sau de alți factori externi”. Sunt disponibile atât conectivitatea Wi-Fi, cât și cea Bluetooth, iar acesta este dotat și cu recepție pentru transmisiuni digitale HD Radio în America de Nord, Australia și anumite alte piețe.

Atât CVO Road Glide, cât și CVO Street Glide vin cu sertare de stocare media echipate cu porturi de conectare USB-C, astfel încât motocicliștii să își poată ține telefoanele încărcate în timp ce sunt pe drum. CVO Road Glide are două astfel de sertare, amplasate pe partea stângă și pe partea dreaptă. CVO Street Glide are un singur sertar de stocare media, care este situat chiar sub sistemul de infotainment.

Un sistem audio Harley-Davidson Audio powered by Rockford-Fosgate Stage II vine standard atât pe CVO Road Glide 2023, cât și pe CVO Street Glide.

Frâne și suspensii

Suspensia constă într-o furcă inversată Showa de 47 mm, care oferă o cursă  de 117 mm, iar în partea din spate, o pereche de amortizoare Showa cu tehnologie de emulsie dublă exterioară, cu un nou regulator hidraulic de pretensionare la distanță.

Pentru frânare sunt folosite o pereche de etriere de frână Brembo cu patru pistoane montate radial și discuri de frână de 320 mm în față. În spate, există un singur etrier de frână Brembo cu patru pistoane și un singur disc de frână de 300 mm.

Cele două modele Harley-Davidson CVO Street Glide și CVO Road Glide 2023 vor ajunge în dealerii autorizați din întreaga lume începând cu jumătatea lunii iulie 2023. Prețurile pot varia în funcție de locația geografică.  Prețul de vânzare  pentru ambele motociclete începe de la 40.000 de euro.

Adaugati comentariu