Home Prezentare Honda PCX 125: Eleganță, Eficiență și Confort
PrezentareRide test

Honda PCX 125: Eleganță, Eficiență și Confort

145


Niciodată nu mi-a plăcut traficul, drept urmare mă deplasez doar pe motocicletă prin București. Săptămâna trecută am pornit în căutarea celui mai confortabil mijloc de transport urban pe două roți.

Într-un final am găsit mijlocul de transport urban care este practic, confortabil și accesibil. Am ales Honda PCX 125, model al cărui succes a început încă de la prima generație, au fost vândute peste 140.000 de unități în Europa din 2010.

Am mers cu scuterul 3 zile, timp în care am descoperit foarte multe avantaje. Din primele minute m-am gândit  că ar trebui să renunț la motocicletă și să trec pe un scuter, dar ce motociclist eram dacă mă lăsam cucerit  din primii km. Vremea nu a ținut cu mine, dar nu a fost o problemă, chiar dacă a plouat torențial, tot am reușit să găsesc un pasager curajos care să mă însoțească. Testul nu era test dacă nu porneam la drum cu pasager și cu bagaje. Cred că un posesor de PCX ar vrea să poată ieși la o plimbare de weekend prin apropierea Bucureștiului, așa că exact asta am făcut.

Motivul perfect să renunți la mașină?

Pentru mulți este greu de crezut că un scuter ar putea înlocui o mașină. Chiar dacă un vehicul pe două roți nu ar putea oferi niciodată confortul unei mașini, timpul câștigat, eficiența și costurile reduse ar trebui să te convingă măcar să încerci un scuter . Poate că nu ai masaj în scaune, dar acest scuter îți oferă confortul maxim din gama compactă și accesibilă. Pe lângă confort, PCX oferă și spații generoase de depozitare, versiunea pe care am testat-o era echipată și cu top case. Sub șa mi-au încăput casca și ghiozdanul, iar în top case, casca pasagerului și o geacă moto. În partea din față există și un ”torpedou” în care găsești o priză tip C,  așa  că,  poți  merge la  cumpărături cu el și vei fi sigur că nu rămâi fără baterie la telefon.

Cât timp o mașină convențională cu motor pe benzină consumă în zilele bune 8-9 L/100 km în oraș, eficiența motoarelor  enhanced Smart Power (eSP) de la Honda reușește să mă uimească de fiecare dată. Scuterul de 130 kg, la care am adăugat greutatea mea, a pasagerului și a bagajelor, a consumat 2.3 L/100 km, consum afișat dupa 100km de mers mixt, din punct de vedere al costurilor cred ca deja v-am convins. PCX este echipat cu idle stop, un sistem preluat direct din lumea auto, care oprește motorul când staționezi.  Luând în calcul consumul mic, rezervorul de 8L oferă autonomie suficientă. Capacul de la rezervor se deschide la apăsarea unui buton, totul cât timp cheia stă în buzunar.

Experiența de condus

Pentru că ploaia m-a urmărit în cele 3 zile alături de PCX, am profitat de manșoanele încălzite din dotare. Chiar dacă la început nu mi-a plăcut ideea de sistem keyless, a fost foarte util pe vreme rece și ploaie. Nu mai trebuie să îți dai jos mânușile și să cauți cheile prin toate buzunarele, te urci pe scuter, apeși pe un buton și ai plecat. Poziția este foarte confortabilă, atât pentru șofer, cât și pentru pasager.

Motorul de 125 cm3 dezvoltă 12,5 cp, chiar dacă nu pare impresionant, este destulă putere pentru condiții urbane, tot primul pleci de la semafor. Nu am avut probleme nici pe drumurile naționale, scuterul este fericit si la 90 km/h cu tot cu pasager, chiar dacă nu a fost conceput pentru asta.

Prețul de bază pentru Honda PCX 125 este de 3950 Euro cu TVA inclus.

Scuterul testat este echipat cu City Pack ( +1200 Euro cu TVA inclus)

Testul complet îl veți putea citi în următorul număr al revistei MotorXpert.

 

 

 

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Ride test

Test Royal Enfield Shotgun 650, Made like a gun!

Un pic custom, un pic retro, dar în general modern. Cu siguranță,...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...