Home Noutati moto Honda, Lider Indiscutabil pe Piața Moto din România în 2023
Noutati motoPiata moto

Honda, Lider Indiscutabil pe Piața Moto din România în 2023

278


Cu un an plin de realizări în spate, Honda a confirmat încă o dată statutul său de lider incontestabil pe piața moto din România, încheind anul 2023 cu  1463 de motociclete și scutere noi înmatriculate. O cotă de piață solidă de 22% a consolidat poziția Honda ca brandul preferat al motocicliștilor din țară, în timp ce piața moto în ansamblu a înregistrat o creștere impresionantă de 46%, atingând un total de 6653 de unități înmatriculate.

Secretele succesului Honda se întrepătrund într-un ansamblu de factori, începând de la calitatea excepțională a produselor (Honda-i Hondă), care s-a dovedit a fi un magnet pentru clienți. Disponibilitatea generoasă a unităților de test și  stocurile bine gestionate au adus un plus de valoare, iar rețeaua extinsă de dealeri autorizați a jucat un rol important în realizarea unui nou record de înmatriculări, evidențiat în special în județul Timiș, aici au fost înmatriculate 287 de motociclete si scutere noi, dintre care 40% sunt Honda. Cele mai multe unități au fost înmatriculate în București și Ilfov: 613 motociclete și scutere Honda din totalul de 2959 unități.

În rândul modelelor preferate se remarcă scuterul PCX 125, cu un stil atractiv și contemporan, potrivit pentru orice oraș, în timp ce motorul enhanced Smart Power (eSP), cu tehnologie idle stop, dezvoltă 12.5 CP cu un consum de doar 2.1 l/100km și un spațiu generos de depozitare sub șa. Vezi testul nostru cu PCX 125 aici.

Al doilea model Honda preferat de clienți a fost nakedul CB 650 R, parte din familia Neo Sports Café. Acesta îmbină performanțe Street Fighter cu un design retro-minimalist, având un motor DOHC 16-valve pe 4 cilindri ce dezvoltă 95.2 CP.  Printre cele mai vândute trei modele Honda se numără și Rebel 500 (CMX 500), cu un design revizuit al farului și semnalizatoarelor cu tehnologie LED. Compact și manevrabil, Rebel 500, destul de îngust pentru traficul urban, este o opțiune populară printre iubitorii de motociclete Honda.

Privind spre orizontul anului 2024, Honda Trading România anticipează nu doar menținerea trendului ascendent, ci și o evoluție matură a pieței moto. Lansarea a trei modele noi, inclusiv legendarul Honda CBR600RR, și implementarea de actualizări tehnologice semnificative pentru clasele 650cc (CB 650R și CBR 650R) demonstrează angajamentul continuu al brandului pentru inovație și adaptabilitate la nevoile mereu schimbătoare ale pieței.

Având în vedere că motocicletele și scuterele de cilindree medie (noi) au reprezentat 81% din celor înmatriculate în 2023, implementarea legii care să permită conducerea scuterelor de până la 125 cc cu permis categoria B ar putea avea un impact semnificativ asupra evoluției fenomenului moto în România. Această schimbare legislativă, în conformitate cu anumite condiții specifice prevăzute de legislația europeană și menite să asigure fluiditatea traficului în siguranță, ar contribui la alinierea contextului legislativ din România la standardele țărilor occidentale.

Împreună cu programul Rabla pentru motociclete și scutere, aceste două măsuri ar putea reprezenta o soluție eficientă pentru reducerea aglomerației în marile orașe și, în același timp, pentru combaterea poluării. Această abordare integrată ar susține nu doar mobilitatea urbană, ci și un mediu mai curat.

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...