Home Comunitatea moto Harley On Tour Bucureşti 2023: întâlnire cu o felie de America
Comunitatea moto

Harley On Tour Bucureşti 2023: întâlnire cu o felie de America

4


Şi în acest an, oamenii de la Harley-Davidson au adus la București caravana lor cu motociclete de test. Acestea fac ture cu potențiali clienți, iar acțiunea s-a întins pe parcursul a trei zile în acest an.

De prin 2010, importatorul Harley-Davidson din România, face parte din caravana Harley On Tour. Evenimentul are deja tradiție în rândul pasionaților acestei mărci, iar asta implică un camion cu motociclete care pot fi testate de potențialii clienți. Este o ocazie excelentă pentru cei interesați de a încerca un Harley-Davidson.

În situația în care sunteți deja abonați la newsletter-ul dealerului Harley-Davidson din București, sau pur și simplu îi urmăriți pe Facebook, veți afla destul de rapid când este următoarea ediție a acestui eveniment. Vă recomandăm cu căldură să vă înscrieți din timp și să vă și țineți de programare.

În cazul ediției din acest an, ne-am înscris ceva mai târziu decât ar fi trebuit, dar tot am reușit să prindem un loc, bașca și la o oră care să ne fie convenabilă. La fel ca în anii trecuți, cei de la Harley-Davidson au pregătit un sistem centralizat de check-in, prin care completezi din timp toate detaliile relevante și prezinți copii ale documentelor tale și asta înseamnă că nu se face coadă la recepție de oameni în căutare de pixuri, gata apoi să completeze formulare.

Organizatorii au avut inspirația să creeze o aplicație acum câțiva ani, iar acea aplicație a gestionat toate rezervările, fiind necesară o simplă semnătură la sosire, alături de prezentarea permisului de conducere. Acest pas din urmă trebuie îndeplinit la orice eveniment de test-drive, apropo, iar majoritatea necesită o vechime de minimum doi ani a categoriei de permis care îți este necesară.

Așadar, nu vei reuși să sari direct pe un Harley-Davidson când încă ai cerneala proaspătă pe permisul de conducere categoria A. E mai bine așa, crede-ne. Nu de alta, dar este destul de multă motocicletă de gestionat pentru un începător și trebuie să mergi în coloană împreună cu alți 20 de participanți. Vestea bună este că nu au fost incidente, semn că organizatorii au reușit să pună la cale un format care să funcționeze. Sau dacă au existat incidente, nu s-a aflat absolut nimic despre ele, ceea ce ar fi aproape imposibil în contextul unei caravane care atrage cu ușurință atenția pe șosea.

Participanții din acest an au avut de ales între 18 modele de motociclete, dintre care unele erau prezente în mai multe exemplare. Noi am ”prins loc” doar la un Street Bob finisat în nuanța Redline Red. Este un bobber care arată bine încă din configurația de fabrică, însă te și invită să îl personalizezi după bunul plac.

Street Bob prezintă o poziție de conducere verticală și are o înălțime joasă a șeii. Practic, atunci când te urci pe el, trebuie să cobori ca să te așezi, ceea ce este specific acestei clase. Evident, nu este surpriză pentru pasionații modelului și nici pentru fanii mărcii. Are cu adevărat farmecul său, iar asta se simte la fiecare metru parcurs. Chiar dacă poziționarea comenzilor a fost ceva mai avansată decât ne-am fi dorit, am făcut echipă fără probleme, iar Street Bob a fost un companion plăcut pe drum.

În echiparea standard, Street Bob are cadrul Softtail și oferă două locuri individuale. Optând pnetru pachetul Coastal, un client poate avea o configurație cu un singur loc, precum și cu o semi-carenă pentru far. Există și un pachet pentru călătorii, numit Touring, ce include un parbriz, un sissy bar, alături de un set de bagaje detașabile.

Începând cu 2023, Street Bob este oferit și cu motorul Milwaukee-Eight 114, ceea ce este o noutate în gamă și a început să fie oferit pe mai multe modele care nu sunt CVO. Până de curând, doar gama CVO putea primi acel propulsor, dar se pare că Americanii s-au decis să îi ofere mai multor potențiali clienți. Agregatul Euro 5 are o cilindree de 1868 cmc, obținută dintr-un alezaj de 102 mm și o cursă de 114.3 mm. Motorizarea este gigantică după standardele europene, nefiind tocmai mică nici în țara sa de origine. În ordine de mers, Street Bob 114 are o masă de 297 kilograme, ceea ce nu remarci atunci când îl conduci. Dacă te-am făcut câtuși de puțin curios, acum știi și tu exact ce ai de făcut ca să participi la ediția 2024. Ne vedem acolo?

Foto: Harley-Davidson București

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea moto

Cu Motorrad la Motorpark: BMW Motorrad Track Experience 2023

Chiar dacă marca germană nu ar fi celebrat aniversarea a 100 de...

Comunitatea moto

Mit sau adevăr: poți frâna mai bine fără ABS?

În aproape orice grup de motocicliști te-ai afla, fie că este online...

Comunitatea moto

Un nou record Guinness: Cel mai bătrân motociclist înscris într-o competiție!

Știm cu toții că mersul pe motocicletă nu este pentru toată lumea,...

Comunitatea motoNoutati moto

Valentino Rossi a primit încă un trofeu – Brembo îi celebrează cariera pe două roți

Valentino Rossi, legenda vie a motociclismului și motivul pentru care mulți urmăresc...