Harley Davidson se pregătește să lanseze un model electric pentru prima oară

Harley Davidson se pregătește să lanseze prima motocicletă electrică de producție. Anunțul legat de o motocicletă electrică vine la patru ani după ce LiveWire, un prototip foarte atrăgător al companiei a făcut valuri în Avengers.

Președintele și CEO-ul Harley Davidson a vorbit despre planurile pentru un bolid electric în cadrul anunțului legat de rezultatele financiare pe ultimul trimestru. ”Ne-ați mai auzit vorbind de Proiectul LiveWire.” Pentru prima oară, Matt Levatich nu s-a ferit să asocieze un termen precis de livrare pentru o motocicletă electrică. Din câte se pare, va fi vorba de 18 luni. Ca urmare, până la mijlocul lui 2019, dacă nu mai devreme, doritorii vor putea pune mâna pe un Harley Davidson electric, la cea mai apropiată reprezentanță.

„Dacă vor exista similarități cu prototipul LiveWire, creața electrică ar trebui să aibă o autonomie de 80 de kilometri și să accelereze de la 0 la 100Kmph în doar patru secunde. Rămâne să vedem dacă specificațiile vor fi îmbunătățite până la lansarea efectivă.”

Harley Davidson este un important producător de motociclete fondat în anul 1903. De atunci, lucurile au evoluat, iar motocicletele Harley Davidson au cunoscut succesul. În prezent, sub marca Harley Davidson se comercializează articole de îmbrăcăminte, decorațiuni interioare și ornamente, accesorii, jucării, precum si jocuri video. Harley Davidson își produce motocicletele în fabricile din York, Pennsylvania, Milwaukee, Wisconsin, Kansas City, Missouri, Manaus, Brazil, Bawal și India si le comercializează în întreaga lume.

Compania a anunțat ca va închide o fabrică din Missouri cu aproximativ 800 de oameni și va consolida o alta în Pennsylvania cu aproape 260. Compania a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 6.7% în 2017.

Sursa The Verge, susa foto greencarreports

 

 

Adaugati comentariu