Home Utile ENEL DEVINE SPONSORUL PRINCIPAL AL CUPEI MONDIALE FIM MotoE ȘI PARTENERUL PENTRU ENERGIE DURABILĂ AL MotoGP
Utile

ENEL DEVINE SPONSORUL PRINCIPAL AL CUPEI MONDIALE FIM MotoE ȘI PARTENERUL PENTRU ENERGIE DURABILĂ AL MotoGP

46


Grupul susţine prima serie de curse cu motociclete 100% electrice din lume, prin tehnologia inteligentă de încărcare a vehiculelor electrice, servicii energetice avansate și energie verde

Roma, 6 februarie 2018 – Enel va fi sponsorul principal al viitoarei competiții FIM[1] MotoE World Cup, prima serie a circuitului de curse cu motociclete complet electrice recunoscută de Federație, mai precis, Cupa Mondială FIM Enel MotoE, care va debuta în 2019. Compania a anunțat, de asemenea, noul său rol de partener pentru energie durabilă al MotoGP™, împărtășind o viziune comună cu Dorna Sports, titularul drepturilor comerciale ale competiției, care vizează angajamentul pe termen lung al sportului față de dezvoltarea durabilă.

Anunțul a fost făcut în timpul unui eveniment care s-a desfășurat la Officine Farneto, în Roma.

Noua ediție a Cupei Mondiale MotoE reprezintă un salt către viitor prin competiția primelor motociclete electrice cu încărcare rapidă (Fast Charge) din lume, ce îmbină performanța și emisiile reduse de carbon, fabricate de compania italiană Energica.

Vito Ippolito, președintele FIM, a declarat: „Suntem încântați să anunțăm acest nou parteneriat între Dorna și Enel, o companie care a demonstrat că are un plan riguros în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologiilor de producție a energiei din surse regenerabile. Federaţia Internaţională de Motociclism a început cu un program de dezvoltare durabilă în urmă cu 25 de ani. Credem că este un element-cheie pentru viitorul motociclismului și pentru evoluția din domeniul Energiilor Alternative. Suntem convinși că parteneriatul dintre Dorna, Energica și Enel aduce sectorului sportiv contribuția necesară pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, în special a celor referitoare la energia curată şi la preţuri accesibile”.

ENEL DEVINE SPONSORUL PRINCIPAL AL CUPEI MONDIALE FIM MotoE ȘI PARTENERUL PENTRU ENERGIE DURABILĂ AL MotoGP

Francesco Starace, CEO și Director General al Grupului Enel, a declarat: „Anunțul de astăzi al parteneriatului nostru cu Dorna evidențiază din nou angajamentul Enel de a susține avansul continuu al mobilității electrice la nivel global. Contribuția pe care o aducem prin soluții industriale atât în cadrul MotoGP, liderul competițiilor de motociclism, cât și în cadrul MotoE, care duce la un alt nivel lumea competițiilor de motorsport, ne va permite să continuăm să explorăm inovații tehnologice în domeniul transportului sustenabil. Parteneriatul nostru cu MotoE și MotoGP este, un pas natural pentru Enel și consolidează poziția noastră de Partener Oficial pentru energie durabilă în cadrul Formula E, pe care am anunțat-o în 2016. Poziția de lider pe care am avut-o în ultimul deceniu în revoluția energiei regenerabile și dezvoltarea tehnologiilor inteligente pentru locuinţe, companii și orașe, face posibile parteneriate precum cel încheiat cu Dorna, prin care putem pune în aplicare și comunica strategia noastră în domeniul dezvoltării durabile,, în care electrificarea transporturilor joacă un rol esențial „.

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports, a declarat: „Dorna, împreună cu FIM, sunt încântați de intrarea în  lumea mobilității electrice – o opțiune pe care o considerăm o cale spre viitor. Suntem încântați să anunțăm parteneriatul nostru cu Enel în calitate de sponsor principal al Cupei Mondiale FIM Enel MotoE, dar și de Partener pentru energie durabilă al MotoGP – un partener tehnic cu care suntem nerăbdători să colaborăm în cadrul acestei noi inițiative. Angajamentul și valorile Enel exprimă perfect principiile care stau la baza noii competiţii, Cupa Mondială FIM Enel MotoE. Suntem foarte mândri să colaborăm cu o companie globală, inovatoare și cu o prezenţă extinsă și așteptăm, de asemenea, cu nerăbdare şi colaborarea cu IRTA, Echipele Independente MotoGP și excelenta motocicletă Energica. Puteți fi siguri că, împreună, vom asigura succesul răsunător al Cupei.

Enel, prin divizia de servicii energetice avansate Enel X, va pune la dispoziţie expertiza tehnică și experiența sa în domeniul mobilității electrice în cadrul Cupei Mondiale FIM Enel MotoE. Grupul va asigura tehnologii inteligente și rapide de încărcare, servicii energetice avansate, alimentarea cu energie verde, precum și sisteme de stocare a energiei, cu personal şi echipamente dedicate în cadrul evenimentului. Sistemul electric complex al MotoE va fi susținut de soluțiile inteligente de management al energiei de la Enel și de energia regenerabilă produsă local prin sisteme fotovoltaice portabile de ultimă generație sau disponibilă în rețelele locale de distribuție a energiei. În plus, în calitate de Partener pentru energie durabilă al MotoGP ™, Enel va coopera cu Dorna pentru a oferi MotoGP ™ soluții avansate de energie, inclusiv cele destinate să sporească eficiența energetică în cadrul evenimentelor competiției.

ENEL DEVINE SPONSORUL PRINCIPAL AL CUPEI MONDIALE FIM MotoE ȘI PARTENERUL PENTRU ENERGIE DURABILĂ AL MotoGP

Enel va proiecta și şi va furniza dispozitive inteligente pentru a asigura încărcarea rapidă a motocicletelor Energica. Astfel, Enel va conecta la platforma sa inteligentă de e-mobility un încărcător mobil special conceput, prevăzut cu baterie, capabil să încarce complet o motocicletă în mai puțin de 30 de minute, asigurând optimizarea procesului de încărcare. Totodată, platforma menţionată integrează cele mai noi tehnologiile ale soluţiei Electro Mobility Management (EMM)a Enel, care permit monitorizarea de la distanță a stațiilor de încărcare, precum şi ale platformei JuiceNet, dezvoltată de subsidiara americană a Enel, eMotorWerks, care permit agregarea facilităților de stocare distribuite.

În calitate de sponsor principal al Cupei Mondiale FIM Enel MotorE, logo-ul Enel va fi vizibil pe motociclete și pe echipamentele piloților de curse.

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, gestionează deja unități de producție cu capacitate de aproximativ 40 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă şi hidroenergie în Europa, America, Africa, Asia și recent, Australia.

Dorna Sports este titularul exclusiv al de drepturilor de comercializare şi difuzare al FIM Road Racing World Championship Grand Prix (MotoGP™), împreună cu MOTUL FIM Superbike World Championship (WorldSBK), FIM CEV Repsol, Red Bull MotoGP™ Rookies Cup, Idemitsu Asia Talent Cup și British Talent Cup. Dorna Sports a fost înființată în 1988, fiind o companie internațională de management al sporturilor și marketing. MotoGP ™ este cea mai importantă cursă de motociclete și produsul vedetă din portofoliul Dorna. Este cel mai vechi campionat mondial de motorsport din lume, numele său sprijinindu-se pe 69 de ani de istorie. Dorna oferă o gamă largă de produse: expunere publicitară, activități promoționale și corporative, merchandising, drepturi comerciale, ospitalitate corporativă, transport de mărfuri în străinătate, drepturi TV, producție TV, fluxuri live, programe post-producție, semnale personalizate, tehnologia OnBoard, sisteme de timing, procesare de date, grafică pentru transmisiuni în direct, intranet, transmisiuni pe internet, rezultate online și streaming video printre altele.

FIM (Federația Internațioanlă de Motociclism – Fédération Internationale de Motocyclisme), fondată în 1904, este organismul de conducere pentru sporturile cu motociclete și susţinătorul mondial al motociclismului. FIM este o asociație independentă formată din 113 federații naționale din întreaga lume. Este recunoscută ca fiind singura autoritate competentă din domeniul sporturilor cu motociclete de către Comitetul Olimpic Internațional (CIO). Printre cele 50 de campionate mondiale FIM, evenimentele principale sunt MotoGP™, Superbike, Endurance, Motocross, Supercross, Trial, Enduro, Rally Cross-Country și Speedway. Mai mult, FIM este, de asemenea, activă și implicată în următoarele domenii: afacerile publice, siguranța rutieră, turismul și protecția mediului. FIM a fost prima federație sportivă internațională care a impus un Cod de Mediu în 1994.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Utile

Cum sa-ti construiesti propria trusa de scule personalizata pentru a face fata oricarui proiect

Indiferent dacă ești un pasionat al bricolajului sau un profesionist în domeniul...

Utile

Sfaturi practice pentru înlocuirea garniturii la motocicletă – Cum să mențineți motorul în stare perfectă

Motocicliștii experimentați știu că întreținerea periodică a motorului este esențială pentru a...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...