Honda a creat prima motocicletă cu sistemul CarPlay

Honda a anunțat prima motocicletă cu CarPlay. Modelul va include compatibilitatea Apple CarPlay, fiind și singura companie care scoate pe piață așa ceva. Honda a dezvăluit noua versiune 2018 a motocicletei Gold Wing Touring. Totuși, fiind o motocicletă și nu o mașină, există câteva diferențe majore ale modului în care funcționează CarPlay.

Aceasta va avea un ecran LCD de 7 inci, dar cel din fața ecranului nu va  putea să interacționeze cu CarPlay prin atingeri, pentru că nu este tactil. Utilizatorii își conectează iPhone-ul la sistemul de informații al Honda printr-unul din cele două porturi USB amplasate în compartimentul portbagajului din spate sau printr-o mufă mică integrată în rezervorul motocicletei.

Conectarea se poate face și prin Bluetooth și va exista o opțiune care le va permite accesul la Siri, apeluri telefonice și alte caracteristici vocale. Există două opțiuni pentru navigarea interfeței CarPlay: un joystick cu patru direcții, montat pe mânerul din stânga, sau un buton rotativ, poziționat pe rezervor.  Motocicleta Gold Wing Touring va avea o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte opționale și o suspensie adaptabilă. Aceasta va fi lansată în februarie 2018 și începe de la 23.500 de dolari pentru o versiune manuală cu șase trepte, fără portbagaj. O transmisie cu șase trepte cu dublu ambreiaj poate fi pusă la dispoziție pentru un plus de 1.000 de dolari.

Sursa Playtech, sursa foto

Adaugati comentariu