Home Noutati moto Harley-Davidson Pan America 1250 : Revoluție
Noutati moto

Harley-Davidson Pan America 1250 : Revoluție

1
MY21 Pan America Riding Photography


Dacă LiveWire este motocicleta viitorului, Harley-Davidson Pan America este cu siguranță modelul prezentului pentru compania americană. Eram obișnuiți cu noutăți de genul accelerației ride by wire sau controlul tracțiunii, dar de data aceasta urmează să intre în serie un model demn de primul sfert de secol XXI. Noul Pan America vine echipat cu un motor de 1250 cmc (un fel de e-mail cu cc la BMW, dacă ar fi să ne dăm cu părerea), care se turează la 9.500 rpm. Repet: V2, Harley-Davidson, 9.500 rpm. Motorul preia parțial funcția de cadru, are distribuție variabilă, un raport de compresie de 13:1, DOHC, arbori de contrabalansare și două bujii pe cilindru. Acestea pe lângă toate aliajele de aluminiu folosite din plin și tehnicile de producție speciale.

Harley-Davidson Pan America 1250 – sectiune motor V2
Harley-Davidson Pan America 1250 – sectiune motor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harley-Davidson Pan America 1250 are 228 kg la gol, 150 CP, suspensie semi-activă (cu o cursă de 190 mm față/spate) și este disponibilă în două versiuni: una de bază, gândită pentru cei care vor o motocicletă cu aspect robust, și a doua, Special, care aduce un pic “glam” acestui nou model adventure, pentru a fi mai fotogenic atât prin oraș cât și prin vârf de munte. Premieră în industria moto este ARH (adaptarea automată a înălțimii) și este disponbilă pe versiunea Special. Sistemul coboară motocicleta 1 sau 2 inci (setați de pilot) atunci când este oprită complet, pentru a facilita încălecarea și datul jos de pe ea, și o ridică la înălțimea normală atunci când pornește de pe loc.

Harley-Davidson Pan America Special

Furca față este o Showa de 47 mm inversată, iar la capătul ei se găsesc etriere Brembo cu patru pistonașe ce atacă discuri de 320 mm. Pedala frânei spate se poate regla “din mers” pentru a oferi o pârghie ideală în momentele în care motocicleta este condusă în picioare. Jantele disponibile sunt din aliaj turnat sau spițate, acestea din urmă permițând și ele montarea pneurilor fără cameră.

Harley-Davidson Pan America 1250: Electronica la ea acasă

Platformă interțială, moduri de condus, controlul tracțiunii, frânare controlată și dozată electronic în funcție de necesități (față, spate, unghi de înclinare etc.). Monitorizarea presiunii în pneuri, asistentul la plecarea din rampă și limitarea cuplului motorului în timpul decelerațiilor puternice sunt și ele prezente. Bordul TFT cu touchscreen oferă navigație prin aplicația nativă a constructorului, afișajul fiind adaptat în funcție de meniu (bord, bord cu navigație etc.) iar prin conexiunea bluetooth se poate conecta la telefon și oferi informații specifice, id-ul apelantului spre exemplu.

Bordul TFT al noului Harley-Davidson Pan America și versiunile de Home screen.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...