Harley-Davidson împreună cu IBM pentru mobilitatea viitorului

Producătorul american de motociclete dorește să implementeze împreună cu multinaționala specializată pe tehnologie de ultimă oră, echipamente de ultimă generație pe primul său model cu propulsie electrică LiveWire.

Harley-Davidson și IBM au anunțat că tehnologiile de tip cloud, IoT și AI vor reinventa experiența cotidiană de a conduce o motocicletă. Noile experimente vor fi implementate la început pe prima motocicletă electrică a companiei americane, modelul LiveWire. Motocicleta electrică LiveWire este echipată cu serviciul H-D Connect, o tehnologie de ultimă oră care permite conectivitate mobilă și conectează proprietarul cu mototcicleta prin intermediul smartphone-ului, utilizând cea mai recentă versiune a aplicației Harley-Davidson.

Conducătorul unui LiveWire poate verifica parametrii de bază ai motocicletei în orice moment și de oriunde. Informațiile disponibile includ caracteristici precum durata de viață a bateriei, starea bateriei și nivelul de încărcare. Caracteristicile legate de starea motocicletei susțin, de asemenea, nevoile tipice ale unui vehicul cu propulsie electrică, cum ar fi amplasarea stațiilor de încărcare. În plus, motociclistul poate vedea inclusiv poziționarea actuală a motocicletei.

Pe telefonul proprietarului este trimis un avertisment în cazul în care motocicleta a fost lovită sau mutată. Deasemenea, sistența pentru vehiculul furat activat prin GPS garantează localizarea motocicletei în caz de furt.

Proprietarul va fi informat despre modul de funcționare al motocicletei cât și despre alte notificări legate de mentenanță. În plus, motociclistul va primi notificări de asistență automatizată și notificări privind siguranța.

Foto:  Harley-Davidson

Adaugati comentariu