Home Noutati moto Harley-Davidson împreună cu IBM pentru mobilitatea viitorului
Noutati moto

Harley-Davidson împreună cu IBM pentru mobilitatea viitorului

0


Producătorul american de motociclete dorește să implementeze împreună cu multinaționala specializată pe tehnologie de ultimă oră, echipamente de ultimă generație pe primul său model cu propulsie electrică LiveWire.

Harley-Davidson și IBM au anunțat că tehnologiile de tip cloud, IoT și AI vor reinventa experiența cotidiană de a conduce o motocicletă. Noile experimente vor fi implementate la început pe prima motocicletă electrică a companiei americane, modelul LiveWire. Motocicleta electrică LiveWire este echipată cu serviciul H-D Connect, o tehnologie de ultimă oră care permite conectivitate mobilă și conectează proprietarul cu mototcicleta prin intermediul smartphone-ului, utilizând cea mai recentă versiune a aplicației Harley-Davidson.

Conducătorul unui LiveWire poate verifica parametrii de bază ai motocicletei în orice moment și de oriunde. Informațiile disponibile includ caracteristici precum durata de viață a bateriei, starea bateriei și nivelul de încărcare. Caracteristicile legate de starea motocicletei susțin, de asemenea, nevoile tipice ale unui vehicul cu propulsie electrică, cum ar fi amplasarea stațiilor de încărcare. În plus, motociclistul poate vedea inclusiv poziționarea actuală a motocicletei.

Pe telefonul proprietarului este trimis un avertisment în cazul în care motocicleta a fost lovită sau mutată. Deasemenea, sistența pentru vehiculul furat activat prin GPS garantează localizarea motocicletei în caz de furt.

Proprietarul va fi informat despre modul de funcționare al motocicletei cât și despre alte notificări legate de mentenanță. În plus, motociclistul va primi notificări de asistență automatizată și notificări privind siguranța.

Foto:  Harley-Davidson

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...