Home Noutati moto Glemseck 101 – Honda aniversează 50 de ani de CB750 și continuă programul de customizare CB1000R
Noutati moto

Glemseck 101 – Honda aniversează 50 de ani de CB750 și continuă programul de customizare CB1000R

2
Glemseck 101 2019


Honda și-a aprins toți cilindrii la cel de-al 14-lea festival Glemseck 101, ce are loc la Leonberg, Germania, sărbătorind 50 de ani de la lansarea primului superbike, CB750.

Honda a decis să marcheze jubileul prin trei creații custom ale hypernaked-ului CB1000R, realizate de 3 dealeri germani diferiți. Votarea live, atât pe platformele de social media cât și la fața locului, au desemnat câștigător „Monopostul”. Această reinterpretare elegantă a celor de la Kummich Honda are o coloristică negru cu albastru, clasicul logo galben Honda, aripă față scurtată și un eșapament croit pe stilul scrambler, înalt și aproape de șa. 

Starrider

Honda CB750 Starrider

Printre construcțiile cele mai radicale a fost Starrider. Un CB750 original, cu schema de culori Candy Gold a vremii, supraalimentat cu NO2 și construit de frații Ben și Lion Ott de la Motoism.

Respectând filosofia Motoism “Made in the Shade”, Starrider are rezervor și aripă din carbon, iluminare LED și un subcadru unic sudat de WIG. Controalele moderne și ceasurile minimale sunt scoase în evidență de vopseaua negru mat. Pe scurt, clasicul 4 în linie al lui Honda CB750 împachetat ultra modern.

Glemseck 101 2019

Atracția principală a festivalului Glemseck 101 este o serie de sprinturi pe distanța a 200 m (⅛ mile) pe asfaltul ce făcea parte odinioară din cei 11 km ai pistei Solitude, ce găzduia curse de Formula 1 și Mari Premii de motociclism până la mijlocul anilor ’60. 16 piloți se întrec 1 la 1 într-un format eliminatoriu în cadrul a 6 categorii.

Multiplii campioni mondiali Freddie Spencer și Mick Doohan au reprezentat Honda în 2017, respectiv 2018, la categoria Sprint International. Pentru 2019, într-o tragere specială de calificare, Alex Polita, pilot IDM (IDM – Campionatul Internațional German) la HRP Motorsport, s-a întrecut „Mano a Mano” cu pilotul Isle of Man TT Connor Cummins ce a condus CB1000R-adical, conceput și construit de Gannet Design și dealerul Honda Fuhrer Moto.

Connor Cummins și Alex Polita alături de motocicletele lor. 

Alex Polita, la ghidonul „Yokozuna” – construcție proprie special produsă pentru acest eveniment, a obținut locul trei la general, depășind rezultatele iluștrilor predecesori din anii 2017 și 2018.

Construit în propriul său garaj în Italia, „Yokozuna” al lui Alex Polita a fost proiectat special pentru a concura la Glemseck 101. O basculă monobraț ranforsată și alungită cu 5 cm, Yokozuna este îmbrăcat în aluminiu lucrat manual, inclusiv marele disc branduit „Yokozuna” ce acoperă roata spate – toate pentru a accentua detaliile standard din aluminiu periat ale motocicletei. Pentru un echilibru bun la cursele de accelerație, pe motocicleta lui Polita au fost montate un pinion spate mai mare (cu trei dinți) și unul mai mic în față (cu un dinte).

Yokozuna (denumită după treapta cea mai înaltă din luptele de sumo) e plantată pe o furcă față modificată de echipa germană Holzhauer Racing Promotion IDM. Motorul de 160 CP a rămas neatins, dar puterea e pusă jos printr-un ambreiaj motorsport de la HRP și pneuri slick.

CB1000R-adical at Glemseck 101 2019

CB1000R-adical

Concepută de Ulfert Jansson de la Gannet design și construită de Stefan Fuhrer, campion (mecanic) în 2005 la clasa 125 cmc în MotoGP, CB1000R-adical a fost pilotată de un obișnuit al festivalului Glemseck 101, Connor Commins.

Construită la începutul lui 2019, acest CB1000R-adical a câștigat concursul elvețian al dealerilor Honda și este înțesată de multiple soluții de design, tehnologii de top și desăvârșită cu o coloristică tip camuflaj realizată de Walter Oberli.

Pentru a păstra greutatea la minim, CB1000R-adical e încălțat cu jante din carbon de la Rotobox, furci față de la CeraCarbon Racing și inclusiv pinioane din carbon. Farul a fost mutat cu 60 mm mai în față și puțin coborât pentru a se obține un aspect mai agresiv. Din nou, motorul a rămas neschimbat, doar toba fiind înlocuită de o finală Akrapovic.

 CB1000R Ediție limitată

Această ediție limitată a fost produsă de Honda la fabrica din Atessa, Italia, într-un număr de 350 de unități. Disponibilă în Franța, Spania, Germania și Italia, motocicleta vine cu schema clasică de culori HRC, cu diferite repere din carbon și cu un eșapament de la SC Project.

Monoposto – Kummich Honda

Cu o schemă de culori negru și albastru și completată de clasicul logo galben al Honda, modelul realizat de Kumich Honda este înțesat de componente speciale. Indicatoare Motogadget, ghidon LSL, butoiașe Rizoma, o aripă scurtată și un eșapament ridicat, tip scrambler. Numele Monoposto și Kummich ocupă loc central.

CB1000R – Buselmeier

Pentru a celebra 60 de ani de istorie în motorsport Honda, Buselmeier a optat pentru o colorisitică inspirată din Grand Prix. Motocicleta are o mulțime de detalii modificate dar, evident că este personalizată ca și toate celelalte la nivel de detalii, baza rămânând în mare parte la fel.

CB1000R – Fischer & Bohm

Motocicleta lor e dominată de cadrul roșu și caroseria argintie. Ca și la Buselmeier, indicatoarele LED sunt furnizate de Kellerman, iar ghidoanele, levierele și conductele de frână oferite de Spiegler. Butoiașe și capete de ghidon Rizoma, plus o finală Akrapovic.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...