Home Noutati moto eQooder cu propulsie electrică și patru roti poate fi comandat
Noutati moto

eQooder cu propulsie electrică și patru roti poate fi comandat

3


Modelul Quadro dezvoltat cu Zero Motorcycles va fi comercializat începând din decembrie acest an iar puterea motorului său electric va fi apropiată de cea a unui motor conventional de 650 cmc.

Versiunea cu propulsie electrică a scuterului cu patru roți eQooder a fost prezentată la ediția din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Modelul eQooder a fost dezvoltat în întregime de către Quadro Vehicles și utilizează tehnologia motoarelor electrice ale motoarelor californiene de la Zero Motocycles. „Datorită vitezei, puterii sale și ratei numite – all inclusive gas and wash – de 250 de euro, eQooder are ambiția de a face ZEV (Zero Emissions Vehicles) accesibilă și ca o altenativă oamenilor care călătoresc cu metroul”, a spus Paolo Gagliardo, CEO de la Quadro.

Modelul este echipat cu un motor electric de înaltă eficiență, capabil să atingă o putere de 45 kW și un cuplu de 110 Nm care, datorită unei alimentări extrem de liniare, garantează o accelerație puternică și constantă. Comparativ cu un motor termic, performanțele obținute de eQooder sunt similare cu ce ale unuia cu capacitatea de 650 cmc. În plus, perechea de eQooders este de 3 ori mai puternică decât cea a modelului de 400 cc (38,5 Nm). Motorul este cuplat la un diferențial mecanic special conceput pentru a gestiona roțile din spate. Noul eQooder beneficiază de sistemul Dual Rear Traction care garantează o tracțiune perfectă și siguranță pe orice tip de drum.

Autonomia va depăși 150 km iar reîncărcarea completă a bateriilor durează mai puțin de 6 ore. Compartimentul bateriilor include o soluție modulară, care poate găzdui până la două baterii în paralel. Printre alte soluții tehnice avansate, există de asemenea două moduri presetate de condus (eco, sport), plus un mod personalizabil, folosind o aplicație specială pentru mersul cu spatele pentru a facilita manevrele de staționare.

Modelul cu propulsie electrică va ajunge pe piața europeană în decembrie 2019, dar există posibilitatea de rezervare online imediat direct de la Q-Store (shop.quadrovehicles.com), distribuitorul digital al lui Quadro Vehicles. O alternativă pentru cei care nu vor să aștepte este posibilitatea de a închiria Qooder pe un termen de 12 luni, cu o rată specială de 190 de euro pe lună, până la disponibilitatea versiunii electrice eQooder. În plus, datorită colaborării cu compania Evway, aplicația care vine în sprijinul celor ev-driver, va fi posibilă nu numai urmărirea tuturor arterelor disponibile de pe traseu și reîncărcarea la orice infrastructură, ci și accesarea unor servicii proprii.

Foto: Quadro Vehicles

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...

Noutati moto

Yamaha Tenere 700 Extreme: o nouă variantă cu extra optimizări pentru off-road

Yamaha a prezentat noul Tenere 700 Extreme, o variantă nouă a modelului...