Home Noutati moto Ediție limitată Harley Davidson Fat Boy cu ocazia aniversării de 30 ani
Noutati moto

Ediție limitată Harley Davidson Fat Boy cu ocazia aniversării de 30 ani

2


Cu ocazia aniversării de 30 de ani a modelului Fat Boy, compania americană a lansat o ediție limitată în 2.500 de exemplare echipată cu motorul Milwaukee-Eight 114 a modelului respectiv.

Cu ocazia aniversării de 30 de ani a modelului Fat Boy, compania americană a lansat o ediție limitată în 2.500 de exemplare echipată cu motorul Milwaukee-Eight 114 a modelului respectiv.

Modelul Fat Boy de la Harley-Davidson a debutat în urmă cu de 30 de an iar cu ocazia acestei aniversări al acestui model iconic din gama Milwaukee, a fost realizată o versiune specială într-o serie limitată la 2.500 de exemplare și care prezintă un look exclusiv.

Lansat în anul 1990, modelul Fat Boy a fost proiectat de legendarii stilisti Harley-Davidson Willie G. Davidson și Louie Netz și combină stilul contemporan cu cel clasic Harley-Davidson. Pentru a obține un efect personalizat, motocicleta a fost finisată în Fine Silver Metallic monocromatic, vopsit cu pulbere inclusiv pe jantele de aluminiu, care au deveni caracteristica distinctivă a modelului Fat Boy. Aspectul era unul masiv pentru acea perioadă, începând de la pneul față de mari dimensiuni, farul de șapte inci montat într-o carcasă generoasă din crom și terminând cu ghidonul masiv și strălucitor. Pentru acest model, Harley Davidson a proiectat un logo special amplasat pe rezervorul de combustibil, prezent inclusiv pe această ediție limitată aniversară a modelului Fat Boy.

Test Harley-Davidson FXDR 114

În 1991, Harley Davidson Fat Boy s-a făcut cunoscut în special în filmul Terminator 2: unde actorul Arnold Schwarzenegger conduce acest model pe străzile din Los Angeles într-o urmărire spectaculoasă. Filmul a avut un succes la nivel mondial, făcând modelul Fat Boy să fie o adevărată icoană a mărcii Harley-Davidson pe multe piețe, în special în Europa.

Această ediție limitată se caracterizează prin finisări specifice și culoarea neagră. Evacuarea laterală este finisată în Black Onyx, un tratament de vopsire cu abur foarte rezistent. Farul cu nacelă, ghidonul și toate comenzile Vivid Black vin în completarea look-ului exclusiv și care dau o notă aparte în comparație cu modelul original. Un alt element distinctiv al acestei ediții aniversare îl reprezintă noul logo „Fat Boy” din bronz de pe rezervorul de combustibil și care împreună cu alte detalii realizate din bronz diferențiază ediția limitată de modelul original. Motorul din dotare este cunoscutul Milwaukee-Eight 114 având carcasele de protecție de culoare negru lucios iar axul cu came în culoarea bronz.

Prețul de bază pentru a această ediție limitată aniversară Fat Boy 114 este de 26.500 de euro.

Foto: Harley Davidson

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...