Home Noutati moto Echipa lui Max Biaggi este pregătită pentru Campionatul Mondial Moto3
Noutati moto

Echipa lui Max Biaggi este pregătită pentru Campionatul Mondial Moto3

12


Concurentă în campionatul italian și spaniol echipa italiană Sterilgarda Max Racing Team, și-a facut de curând debutul pentru noul sezon din Moto3. Bazându-se pe experiența lui Max Biaggi (proprietarul echipei) de șase ori campion mondial, și manager de echipă Peter Oettl, tânăra echipă este un candidat seriosos pentru următoarele sezoane. Modelul utilizat de echipa italiană este KTM RC 250 GP iar pilotul ales pentru debutul acestui sezon este spaniolul Arón Canet, present în cel de-al patrulea sezon din acest campionat. Pilotul spaniol  a debutat în Moto3 în anul 2016 iar în sezonul competițional din 2017 a obținut trei victorii și două podiumuri care i-au permis să ajungă la finele pe locul al treilea în clasamentul piloților. În anul următor, în ciuda celor patru locuri secunde obținute, pilotul iberic a trebuit să se mulțumească la finalul sezonului cu locul șase în clasamentul piloților.

În campionatul care urmează să înceapă, fanii au așteptări mari de la echipa moto italiană care chiar dacă este una tânără, formată de tehnicieni experimentați, iar Canet a demonstrat că are atuurile pentru a se lupta pentru titlurile mondiale la piloți și echipe.

″Atât pentru mine cât și pentru fani, Moto3  este cea mai interesantă categorie după MotoGP″, a declarat Max Biaggi care a mai adăugat: ″Există întotdeauna o luptă strânsă, diferențele dintre piloți și echipe sunt minime și firesc pentru mine să înceapă aventura mondială de aici. Pentru noi este un pas mare, un vis devenit realitate, dar după acest vis a trebuit să ne organizăm la un nivel cât mai înalt. Din acest punct de vedere pot spune că ne-am pregătit în cel mai bun mod. Echipa este formată din tehnicieni cu vastă experiență în campionatul mondial de motociclism, și au acum posibilitatea să combine experiențele lor din campionatele italiene și spaniole. Aron este un pilot pe care l-am apreciat imediat pentru tenacitatea sa, deși va trebui să învețe să gestioneze cu atenție presiunea venită de la fani pentru a ajunge cât mai repede în top. Am ales KTM pentru că este o marcă europeană cu un mare potențial „.

″Pentru mine acest an va fi cu totul special mai ales că lementele de bază sunt aceleași. Am găsit o echipă pregătită și motivată, la teste am instaurat un feeling bun și cred că sprijinul lui Max și Peter ne poate impulsiona la maxim. Ne confruntăm cu echipe consacrate și piloți foarte puternici în Moto3 iar un pas greșit, poate duce de pe podium direct pe poziția a cincisprezecea, deoarece lupta este extrem de strânsă. Cu voință si perseverență putem obșine rezultate excelente″ a declarant pilotul Aron Canet.

Pentru coordonarea activității echipei Sterilgarda Max Racing Team a fost numit Peter Oettl, care are idei destul de clare: ″2019 este sezonul nostru de debut, dar nu putem lua asta ca o scuză. Suntem susținuți de partenerii noștri la cel mai înalt nivel, suntem prezenți pe circuit cu un nume important precum Aron Canet care este un pilot cu un mare potențial de a câștiga, ne-am comportat destul de bine în teste iar echipa a demonstrat coeziune și competivitate tehnică, care vor fi esențiale pentru a menține același nivel de concentrare pe tot parcursul campionatului ”

Foto: Sterilgarda Max Racing Team

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...