Home Noutati moto Ducati Panigale 2023 Replica – serie limitată în cinstea unui sezon excepţional
Noutati moto

Ducati Panigale 2023 Replica – serie limitată în cinstea unui sezon excepţional

108


Ducati a avut un sezon 2023 fantastic în sportul cu mtor, având titlurile în MotoGP, WorldSBK și WorldSSP în același timp. Producătorul a pregătit o serie limitată de motociclete pentru a celebra această reușită fără precedent în trei campionate de motociclism viteză.

Ediția specială se numește Ducati Panigale 2023 Replica și implică patru modele bazate pe Panigale V4, respectiv unul bazat pe Panigale V2, toate construite în serii limitate. Fiecare motocicletă este numerotată și vine în combinația de culori în care a alergat în competiție riderul Ducati. Mai precis, sunt cinci combinații de culori disponibile, ce imită coloritul motocicletelor de concurs ale lui Bagnaia, Bautista, Bulega, Martin și Bezzecchi.

Cei cinci rideri ai echipelor Ducati au alergat cu succes în MotoGP, WorldSSP și WorldSBK, iar fiecare își lasă semnătura pe rezervorul motocicletei care îi poartă combinația de culori pe care a condus-o la victorie. Modelele vopsite în galben au alergat la runda de la Misano într-o culoare istorică pentru Ducati, iar producătorul a decis să meargă pe galben pentru modelele care vor purta semnătura lui Bagnaia și Bautista.

Semnătura originală a fiecărui rider Ducati va fi protejată de un strat de lac transparent, iar clientul primește și un certificat de autenticitate la achiziție, alături de o cheie dedicată, o șa cu un aspect personalizat cu logotipul riderului, o furcă din aluminiu gravată cu laser și bordul motocicletei va avea o animație specială la momentul în care se pune contactul. Toate aceste ediții speciale vin într-o configurație cu un singur loc, în ideea de a imita cât mai bine motocicleta de competiție.

Niciun alt producător de motociclete nu a reușit să obțină titlul în MotoGP și WorldSBK pentru doi ani consecutivi, iar cei de la Ducati au plusat în 2023 cu titlul în clasa WorldSSP, alături de locurile doi și trei în clasamentul riderilor MotoGP. Practic, Ducati a reușit să domine atât MotoGP, să reconfirme rezultatul din WorldSBK și a avut și o cireașă pe tort sub forma unui titlu în WorldSSP. Nu-i deloc puțin și este complicat de replicat un asemenea deznodământ.

Modelul Panigale V4 Bagnaia 2023 World Champion Replica va fi limitat la 263 de unități fabricate și vine într-o nuanță de galben. Între timp, modelul Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica are un colorit inspirat de cel al motocicletei cu care riderul a devenit Campion Mondial WorldSBK pentru a doua oară, la Jerez, iar acesta primește jante forjate Marchesini, rezervor finisat în aluminiu lustruit și aripi aerodinamice din fibră de carbon.

Panigale V4 Martin 2023 Racing Replica este o serie limitată la 189 de unități și are culorile oficiale ale echipei Prima Pramac, alături de o aripă față din fibră de carbon. Echipa Mooney VR46 este reprezentată în combinația sa de galben cu negru pe ediția specială Panigale V4 Bezzecchi, oferită în doar 72 de unități.

Toate cele patru serii limitate de Panigale V4 sunt bazate pe modelul S şi echipate cu diferite componente Ducati Performance, omologate pentru circulaţia pe drumurile publice, dar eficace şi pe circuit. Ambreiajul este unitatea uscată cu nouă discuri STM EVO SBK, în timp ce evacuarea este un Akrapovic cu silencer omologat. Sistemul de frânare prezintă etrieri Stylema de la Brembo şi pompă de frână MCS cu reglaj repoziţionat, în timp ce scăriţele reglabile sunt Rizoma din aluminiu prelucrat special. Parbrizul este şi el într-o variantă de competiţie, realizat din plexiglass. Acestea sunt doar o parte din componentele speciale din echiparea acestui model special.

Ediţia specială Panigale V2 Bulega 2023 World Champion Replica are coloritul roşu-negru cu care a alergat echipa Aruba.it în WorldSSP şi cu care Nicolo Bulega a obţinut titlul mondial în acest campionat, iar producţia sa e limitată la 111 unităţi. Acest model prezintă o suspensie reglabilă Ohlins şi un amortizor de ghidon de la aceeaşi marcă, alături de un eşapament Akrapovic de competiţie ce nu poate fi folosit pe drumurile publice. Scăriţele reglabile sunt tot Rizoma, bateria este Litiu-Ion. Anumite elemente, cum ar fi protecţiile de lanţ, de ambreiaj, de amortizoare şi apărătorile de praf sunt din fibră de carbon.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...