Home Noutati moto Kawasaki Ninja H2 HySE – prototipul alimentat cu hidrogen al niponilor
Noutati moto

Kawasaki Ninja H2 HySE – prototipul alimentat cu hidrogen al niponilor

79


Kawasaki a prezentat în Japonia prima motocicletă alimentată cu hidrogen, Ninja H2 HySE. Modelul este un prototip și este realizat în cadrul unui consorțiu din care face parte această marcă alături de Yamaha, Suzuki, Honda și Toyota.

Colaborarea dintre cele cinci mărci nipone este în lucru de ceva vreme și este concentrată pe dezvoltarea de vehicule care să ruleze folosind hidrogenul drept carburant. Prototipul expus de Kawasaki este unul funcțional, care poate rula cu forțele proprii, nefiind doar un concept sau un set de imagini prelucrate digital. Însă, este departe de producție în acest moment.

Prototipul este construit plecând de la un Ninja H2 de serie și păstrează inclusiv propulsorul său de 999 cmc supraalimentat cu un compresor mecanic și injecție directă. După cum puteți observa, vehiculul prezintă un set de cutii de bagaje de dimensiuni generoase, însă acestea nu sunt pentru a transporta lucrurile riderului, ci pentru a asigura spațiu de depozitare pentru hidrogenul cu care este alimentată motocicleta.

O altă diferență importantă față de un Kawasaki Ninja H2 este culoarea exterioră, un albastru închis cu accente de culoarea cărbunelui, cel mai probabil pentru a sublinia o direcție diferită față de ceea ce am văzut până acum de la Kawasaki. Blocul optic frontal este înlocuit de o unitate ce are o semnătură luminoasă în forma literei H.

După cum am menționat deja, acest vehicul este încă departe de stadiul de producție de serie, fiind doar un prototip funcțional în acest moment. Cu alte cuvinte, deși l-au făcut și merge, nu înseamnă că îl vor vinde în această formă și că îl vei putea cumpăra vreodată. Având în vedere configurația sa, probabil că această motocicletă din imagini are o investiție consistentă, cât o flotă întreagă de Ninja H2.

De notat faptul că rezervoarele de hidrogen funcționează la o presiune deosebit de ridicată, de ordinul sutelor de bari, ceea ce implică și necesitatea unui volum mai ridicat de stocare pentru o cantitate relativ redusă de carburant în raport cu un combustibil tradițional. Sperăm ca situația să fie remediată cumva până în 2030, când este data la care marca dorește să și vândă motociclete alimentate cu hidrogen. Acestea vor fi oferite probabil doar pe anumite piețe, în condiții stricte, deci nu vă așteptați să le vedeți în cel mai apropiat showroom al mărcii.

Foto: Webike Japan

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...