Ducati Monster 30th Anniversario: așa arată ediția specială a lui Monster

Italienii de la Ducati se pregătesc să aniverseze trei decenii de la debutul lui Monster, iar o parte din această celebrare include o ediție specială a modelului. Ducati va construi doar 500 de unități aniversare.

Da, ați citit bine, doar 500 de unități Ducati Monster Anniversario de generație 2024 vor fi oferite în întreaga lume. Nu sunt foarte multe, oricum am privi situația, așa că persoanele interesate vor trebui să se adreseze dealerilor autorizați pentru a plasa o comandă.

Din cele 500 de unități disponibile, mai puțin de 100 vor ajunge în America de Nord, în timp ce restul de 400 vor fi împărţite pe alte pieţe în funcţie de comenzi. Chiar dacă nu vă grăbiţi până la primul dealer să faceţi comandă, iată ce ar trebui să ştiţi despre ediţia specială de Monster.

Fiecare motocicletă care face parte din această serie limitată va avea o plăcuţă specială montată pe furcă, pe care o veţi putea vedea tot timpul. La momentul livrării, proprietarul va primi şi un certificat de autenticitate, pe care vă recomandăm să îl păstraţi cu sfințenie dacă veți avea norocul să fiți printre posesorii unui asemenea model.

Suspensia este semnată de Ohlins, iar aceasta este reglabilă atât pentru roata față, cât și pentru cea din spate, în timp ce sistemul de frânare este realizat de Brembo. Vorbim despre etrierele Stylema pe funtea față, care strâng discuri montate pe jante forjate cu finisaj gri gunmetal.

Jantele reduc momentul inerțial cu 21 procente pentru roata față, respectiv aproape 27 procente pentru roata spate și sunt echipate cu pneuri Pirelli Diablo Rosso IV. În total, vorbim despre o diferență de aproape cinci kilograme față de un Monster + în favoarea ediției speciale.

Nu lipsește amortizorul de voblaj tot de la Ohlins, precum și furca NIX30, ce este mai ușoară decât cea a unui Monster sau Monster +, iar până și amortizorul de ghidon este reglabil pe mai multe trepte.

Sistemul de frânare brembro prezintă flanșe din aluminiu pentru montajul discurilor față pentru reducerea masei, iar plăcuțele de frână sunt sinterizate. Pompa de frână este radială și este realizată tot de Brembo.

Propulsorul este același Testastretta cu doi cilindri în V la 11 grade, de 937 centimetri-cubi, ce oferă 111 cai-putere la 9,250 rpm și 93 Nm la 6,500 rpm.. În standard este inclus și un quickshifter cu activ atât la schimbările în treptele superioare, cât și la cele inferioare. Sunetul său este pus în valoare de evacuarea Termignoni din fibră de carbon.

Din punct de vedere stilistic, iar aici probabil că vom vedea multe ”replici”, avem o configurație cu trei culori. Există un logo dedicat pe șa, cifrele 30 trecute pe rezervor, o husă specială și un capac ce poate fi montat în locul scaunului pasagerului. Nu vom fi mirați când vom vedea mai multe modele Ducati Monster albe cu rezervorul parțial roșu și cu codița vopsită verde pe lateral.

Mai degrabă, ar fi mai important ca oamenii care încearcă să replice această combinație de culori să meargă până la capăt cu detaliile estetice sau măcar să găsească o combinație originală care să le pună în valoare motocicleta.

Spre deosebire de replicile care vor fi făcute de diverși pasionați, exemplarele aniversare vin cu aripi față și spate realizate din fibră de carbon, o baterie litiu-ion, un nou mod de rulare pentru asfalt umed și o carcasă de bord ce vine cu tricolorul Italian pe acesta.

Ediția aniversară a lui Ducati Monster de generație 2024 va avea prețurile anunțate în curând pentru toate piețele. În SUA, un asemenea model va avea un preț de listă de 18.595 de dolari, în timp ce prețul de listă la dealerii Ducati de la noi vor fi anunțați de aceștia în momentul în care va fi disponibil pentru comandă acest model. Dacă vi-l permiteți și îl doriți, vă sfătuim să îi contactați mai degrabă mai devreme, decât mai târziu, în speranța că veți prinde loc pe listă.

Adaugati comentariu