Home Noutati moto Ducati DesertX Rally completează gama DesertX cu un accent puternic off-road
Noutati moto

Ducati DesertX Rally completează gama DesertX cu un accent puternic off-road

31


Italienii de la Ducati au prezentat varianta Rally a modelului DesertX, ce vine în completarea acestei game. Va fi disponibil din 2024, dar avem deja toate detaliile-cheie.

Noul Ducati DesertX Rally vine cu o suspensie cu o cursă mărită, jante cu spițe și o aripă față repoziționată. Totul este realizat plecând de la DesertX, deci platforma este gândită din start pentru off-road.

Motorizarea este tot agregatul V2 Testastretta de 937 cmc, ce asigură 82 Kw și 92 Nm, la fel ca la Monster și la Multistrada V2, deși aici vine cu rapoarte mai scurte pentru a facilita utilizarea sa în off-road. Pachetul electronic integrat pe șase axe prezintă în standard quickshifter, ABS cu funcție cornering, controlul tracțiunii, wheelie control, reglaj al frânei de motor și șase moduri de rulare. Reglajul ultimelor se face direct din interfața TFT cu ecran de 5 inchi ce joacă și rolul de ceasuri de bord.

O primă modificare vizibilă de la distanță este noua aripă față, montată semnificativ mai sus, ce ascunde și punctul în care se despart conductele de frână pentru cele două etriere față. Nu lipsește un amortizor de ghidon Ohlins, manete reglabile pentru frână și ambreiaj, precum și alte elemente realizate special pentru acest model.

Suspensia KYB din dotare are o cursă de 250 mm pentru roata față și jambele sunt de 48 mm, în timp ce amortizorul spate asigură o cursă de 240 mm. Garda la sol a acestei variante este de 280 de milimetri, deci cu 30 mm mai mare decât la DesertX standard. Cursa este mărită cu 20 de milimetri pentru fiecare roată în parte.

Varianta Rally aduce și aceste jante speceiale de off-road, Takasago Excel, ce pot fi comandate din fabrică alături de anvelope Pirelli Scorpion Rally STR sau Pirelli Scorpion Trail II. Evident, pot fi echipate ulterior și cu alte mărci și modele de anvelope, după preferința clientului.

Ducati oferă noul DesertX Rally doar în combinația Iron Giant, ce implică alb, roșu și cărămiziu, cu accente negre, în timp ce fratele DesertX vine în continuare în variantele alb și RR22. Lansarea locală a noului model este programată la începtul anului 2024 și atunci ar trebui să avem o cotație de preț și pentru piața noastră.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...