Home Noutati moto Honda Africa Twin are noutăți pentru 2024: iată ce trebuie să știi
Noutati moto

Honda Africa Twin are noutăți pentru 2024: iată ce trebuie să știi

46


Honda a pregătit mai multe noutăți în gama CRF1100L Africa Twin, iar acestea au fost prezentate oficial pentru generația 2024 a modelului.

Vei putea distinge noua variantă de la distanță datorită noii carene, precum și a parbrizului nou. Parbrizul cel nou este reglabil în cinci trepte și este mai mare decât predecesorul său, în timp ce carenele sunt redesenate. Riderii se vor bucura de mai mult cuplu motor, 112 Nm, livrat mai devreme în plaja de turații decât se întâmpla la modelul precedent. Astfel, la 5.500 rpm, în loc de 6.250 rpm, agregatul paralel twin de 1.084 cmc livrează momentul maxim.

Pentru a atinge acest rezultat, Honda a făcut modificări semnificative, aplicate întregii game, ce includ creșterea raportului de compresie de la 10.1:1 la 10.5:1, modificat porturile de admisie și reglat distribuția și harta de injecție și aprindere în consecință pentru a beneficia la maximum de noua specificație tehnică.

O altă noutate pentru ambele variante ale lui Africa Twin este oferirea sistemului Showa EERA, adică suspensia semi-activă Showa Electronically Equipped Ride Adjustment disponibilă inițial doar pentru varianta Adventure Sports, devine acum opțională și pentru Africa Twin. Totodată, gama CRF1100L Africa Twin primește și noi anvelope standard, sub forma tubeless-urilor Metzeler Karoo Street.

Clienții care aleg suspensia Showa EERA pe o Africa Twin primesc la pachet și manșoane încălzite, precum și o priză de accesorii standard. Varianta standard a acestui model este oferită în două culori – Grand Prix Red sau Matt Ballistic Black Metallic. Însă, alegerea suspensiei opționale aduce alte două opțiuni pe masă – Pearl Glare White sau Glint Wave Blue Metallic Tricolor.

Între timp, dacă vei comanda o Africa Twin Adventure Sports 2024, ai de ales între Matt Ballistic Black Metallic sau Pearl Glare White Tricolor, potrivit celor de la Honda.

Schimbări mai multe pentru Africa Twin Adventure Sports

De notat faptul că varianta Adventure Sports primește mai multe modificări suplimentare față de modelul standard odată cu generația 2024.  Prima vine sub forma unei jante față de 19 inchi echipate cu un pneu mai lat, împreună cu o suspensie a cărei cursă a fost redusă cu 20 mm. Suspensia Showa EERA este standard pe această versiune a modelului, oricum.

Honda a echipat această variantă și cu o o șa mai groasă cu 15 mm decât varianta precedentă și umplută cu un nou tip de spumă pentru mai mult confort.

Niponii oferă în continuare o șa coborâtă pentru această versiune, ce reduce înălțimea șeii la 795 mm de la noul standard, care este cuprins între 835 și 855 mm. În cazul modelului 2023, înălțimea șeii era între 850 și 870 mm. Pentru modelul standard CRF1100L Africa Twin, însă, nu s-au aplicat modificări la acest aspect.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...

Noutati moto

Yamaha Tenere 700 Extreme: o nouă variantă cu extra optimizări pentru off-road

Yamaha a prezentat noul Tenere 700 Extreme, o variantă nouă a modelului...

Noutati moto

Kawasaki Ninja 7 Hybrid: prima motocicletă hibridă de serie mare

Kawasaki a prezentat oficial prima sa motocicletă hibridă, Ninja 7 Hybrid. Aceasta...