Home Echipament Caberg Tourmax X debutează cu omologare dublă ECE 22.06
Echipament

Caberg Tourmax X debutează cu omologare dublă ECE 22.06

37


Italienii de la Caberg au prezentat un nou model de cască, Tourmax X, ce se bucură de omologare dublă conform noului standard pentru căști.

Mai precis, noul Caberg Tourmax X, ce vine cu un X în plus față de modelul Tourmax pe care este bazat, prezintă omologare ECE 22.06, adică cel mai nou standard, în ambele configurații ale sale, adică P/J. Această omologare duală se referă la ambele poziții în care poate fi utilizată casca flip-up, câtă vreme este fixată încuietoarea specială de lângă vizieră.

În comparație cu varianta realizată conform standardului ECE 22.05, bara pentru protecția bărbiei are mecanisme pentru blocare atât pe față, cât și pe lateralele căștii. Astfel, poate fi folosită atât în configurația închisă, cât și Jet dacă sunt închise acele încuietori, marcate cu roșu. Noile norme de siguranță ECE 22.06 sunt semnificativ mai stricte decât vechiul standard, iar acest lucru se simte în mod special pentru căștile de tip Jet, cărora li se spune și open face.

Carcasa este realizată din policarbonat, iar protecțiile interioare includ noul tip de material ABS High-Impact de la LG Chem. Rezultă o cască de 1.650 de grame, cu tot cu cele două viziere integrate, cea interioară fiind fumurie. Nu lipsește din cutie nici inserția Pinlock 70, iar viziera principală este tratată anti-zgârieturi.

Interiorul acestei căști este detașabil și lavabil, iar Tourmax X are și o protecție de vânt integrată, ce poate fi demontată cu ușurință. Italienii oferă și un sistem de comunicație alături de această cască, numit Pro Speak Evo, neinclus în pachet.

Există trei culori standard oferite pentru această cască, împreună cu trei design-uri cu model grafic, dacă nu vă place finisajul monocrom (alb, gri închis sau negru) oferit de Caberg. Clienții pot găsi acest model de cască în toate dimensiunile standard ce merg între XS și XL. Vă recomandăm cu căldură să probați orice cască înainte să o cumpărați, deși tentația de a achiziționa una pe nevăzute de pe internet este mare. Acest model va avea un preț de listă de aproximativ 200 de dolari, afirmă reprezentanții Caberg.

 

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Cardo Packtalk Edgephones: căștile la care visau instructorii moto

Specialiștii de la Cardo au prezentat un nou model de cască fără...

EchipamentNoutati moto

Alpinestars Absolute V2: siguranță ca-n MotoGP pentru oricine

Italienii de la Alpinestars, cunoscuți pentru aportul și prezența lor în lumea...

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Viziera încălzită a debutat comercial, dar prețul e pe măsură

Ce ai spune dacă ai afla că există o vizieră moto încălzită...

EchipamentNoutati moto

Dainese Atipica Air 2 a debutat: aspect de pantof sport, protecție de gheată moto

Italienii de la Dainese au lansat un nou model de pantofi pentru...