Home Noutati moto Yamaha XSR 125- Micul heritage
Noutati motoPrezentareRide test

Yamaha XSR 125- Micul heritage

98


Echipată cu cea mai mică cilindree din gama Yamaha, XSR 125 aduce  farmecul stilului retro la dispoziția celor mai mici motocicliști.

Motocicletele moderne de stil retro îmbină ce e mai bun din ambele lumi, estetica clasică și ingineria modernă. Acestea sunt o dovadă a atracției durabile a designurilor de motociclete vintage, în timp ce oferă fiabilitatea, eficiența și performanța așteptate de la motocicletele contemporane. Piața motocicletelor retro a avut o creștere semnificativă în ultimii ani, cu aproape toți producătorii europeni și japonezi oferind omagii aduse motocicletelor de altădată, cu design minimalist și elegant. Yamaha a țintit la tinerii posesori de A1, oferind o alternativă la MT 125 și YZF, care pare că a aterizat direct din anii 70. Chiar dacă XSR are foarte multe în comun cu frații de 125 , inclusiv motorul, este cu 1400 de Euro mai ieftină ca mica sportiva albastră.

Sub lentilă

„Baby Heritage” de la Yamaha nu lasă nimic la voia întâmplării. Șaua orizontală în stil vintage, cu o înălțime de 810 mm, nu îți creează dificultăți la semafoare nici dacă ești mic de statură. Ghidonul lat este confortabil ca poziție, iar afișajul LCD circular este clar și vizibil pe timp de zi, chiar dacă e mic, îți oferă toate informațiile de care ai nevoie în timpul mersului. Străzile din București au fost perfecte pentru testul acestui XSR. În oraș este foarte agilă încă de la plecarea de pe loc și dă încredere chiar și în schimbările bruște de traiectorie. Cutia de viteze lină și disponibilitatea la turații mici îi permit să țină piept unor scutere un pic prea vesele. Yamaha a arătat că frânează prompt și bine, fără a pune în dificultate furca inversată de 37 mm.

Suprafața denivelată a centrului orașului a pus sub lumina reflectoarelor confortul lui XSR 125, care s-a dovedit mereu confortabil, capabil să absoarbă perfect gropile și depresiunile, dar și să atragă mai multe priviri, poate convinși că au în față o motocicletă mai mare, până când timbrul eșapamentului a intervenit să o trădeze, mult prea politicos și tăcut. Totuși, după mine, motocicleta asta nu este concepută doar pentru cei de 16 ani, ci pentru toți care își doresc o motocicletă urbană și eficientă, fără a renunța la stilul și atenția la detalii în care nu stralucesc 125-urile. Când vine vorba de eficiență, consumul mixt a fost de 36km/L.

În oraș, dar și în afara lui

După ce a părăsit orașul pentru câteva viraje, monocilindrul Euro 5 răcit cu lichid de 11 kW nu s-a dat înapoi. Monocilindrul Yamaha împinge gama înaltă de turații până aproape de 11.000 rpm, cu o elasticitate plăcută ajutată de tehnologia VVA (Variable Valve Actuation) care îi oferă mai mult cuplu în gama joasă fără a sacrifica performanțele excelente atunci când ajunge la turații înalte, cu un cuplu maxim de 11,5 Nm la 8.000 rpm. Deși mi-a plăcut confortul pe care îl oferă Yamaha prin oraș, pe drumuri extraurbane XSR125 confirmă că nu este conceput pentru a ajunge primul la destinație, ci pentru a te bucura de plimbare în confort total. La condusul sportiv, XSR 125 arată că nu-i plac frânările agresive: furca se îmgroapă mult, dar totuși motocicleta te invită să menții un ritm alert pe drumurile virajate. ABS-ul nu este niciodată invaziv, activându-se doar atunci când este necesar, în timp ce, în ciuda faptului că anvelopele au un design de tip Sport Heritage veritabil, aderența rămâne excelentă, grație și anvelopelor destul de generoase: 140/70-17 pe spate și 110/70-17 pe față.

Prețul

Punctul forte al acestei motociclete este cu siguranță stilul vintage pe care îl are fiecare XSR, chiar dacă cadrul cu două grinzi îl face un pic „hibrid” între anii ’70 și ’80 în comparație cu surorile sale mai mari. Aspectul este totuși potrivit, cu farul rotund, combinațiile de culori originale (trei culori disponibile: Redline Red, Tech Black și Impact Yellow) și detaliile colorate care o fac o alegere excelentă și pentru cei care, cu permis categoria A1, vor să se deplaseze în oraș alegând un vehicul cu un caracter ușor și intuitiv și un consum foarte mic. Prețul de listă este de asemenea atrăgător: la 4.400 de euro, XSR 125 este chiar mai ieftin decât surorile din gamă.

În plus, înainte de achiziție, cu ajutorul aplicației Yamaha myGarage este posibilă personalizarea modelului în 3D de pe laptop sau smartphone, cu numeroase accesorii oficiale, cum ar fi un carenaj, un suport pentru plăcuța de înmatriculare, protecții pentru rezervor și multe altele. Rezultatul poate fi trimis direct la dealerul Yamaha, care va monta totul înainte de a ridica motocicleta.

Consumul redus de combustibil, posibilitatea de a vă face propria motocicletă unică și o trimitere la modelele clasice fac din Yamaha XSR 125 o motocicletă capabilă să fie contestată de fiecare membru al familiei care dorește să încerce viața pe două roți cu stil și confort.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...