Home Noutati moto Brabus 1300 R Masterpiece Edition marchează finalul colaborării cu KTM
Noutati moto

Brabus 1300 R Masterpiece Edition marchează finalul colaborării cu KTM

93


Brabus și KTM au avut până de curând o colaborare, ce rezulta într-un model de motocicletă bazat pe KTM 1290 Super Duke R Evo. După două asemenea modele speciale, cele două mărci au pregătit o variantă de adio, ce a marcat finalul colaborării.

Cântecul de lebădă al parteneriatului se numește Brabus 1300 R Masterpiece Edition și vine tot cu V-twin-ul LC8 de la KTM. Deci tot 180 de cai-putere la 9.500 rpm, respectiv 140 Nm la 8.000 rpm. Sprint-ul de la 0 la 100 km/h este realizat în 3.2 secunde, iar viteza maximă a modelului este de 270 km/h – chit că o poți atinge legal doar pe circuit sau pe secțiunile fără restricție de viteză ale Autobahn-ului german.

Revenind la motocicletă, doar 50 de unități Masterpiece Edition vor fi construite, iar 25 dintre ele vor fi albe, pe când restul de 25 sunt negre. Ambele au accente în nuanța numită Frozen Gold, adică un auriu ce amintește și de nuanța cuprului. Totodată, caroseria prezintă ornamente din fibră de carbon. Nu lipsesc elementele din piele cusută manual, cu un design specific și plăcuțele care marchează ediția specială din care face parte modelul.

Suspensiile sunt WP Apex, semi-active, iar frânele sunt de la Brembo, cu bine-cunoscutele etriere Stylema. Numeroase elemente din aluminiu sunt realizate la CNC special pentru acest model, inclusiv manetele de frână și ambreiaj, printre multe altele. Jantele din aliaj forjat sunt Brabus Monoblock Z ”Gold Platinum”, realizate special pentru această motocicletă.

În Germania, o asemenea motocicletă are prețul de listă de 41.930 de euro, dar asta numai dacă reușești să prinzi loc să o comanzi. Fiind vorba despre o ediție specială a unei motociclete care venea oricum la un preț ceva mai ridicat, doar anumiți potențiali clienți au aflat de ea de la dealer, iar dintre ei doar unii au și posibilitatea materială să o cumpere, împreună cu dorința de a face acest lucru.

Cel mai probabil, cele 50 de unităţi Brabus 1300 R Masterpiece Edition nu vor fi văzute des pe drumurile publice, dacă vor fi văzute în aceste condiţii, cu toate că există motociclete semnificativ mai scumpe care chiar sunt folosite de posesorii acestora. La final, depinde de decizia şi dorinţa clientului, chiar dacă riscă să reducă din potenţiala valoare de revânzare a acestor modele oferite în serie limitată şi vândute rapid, aşa cum a fost cazul ediţiilor precedente.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...