De ce sa nu ignori schimbul de anvelope moto

anvelope moto
Anvelopele sunt singura parte a motocicletei care se afla in contact direct cu partea carosabila, de aceea sunt cruciale pentru motocicleta ta!

Anvelopele moto sunt, la fel ca in cazul celor de la masini, un accesoriu definitoriu care te ajuta sa rulezi in siguranta pe trasee accidentate, macadam sau drumuri forestiere. Ori, sa te strecori, cu mare incredere si in deplina siguranta printre masinile oprite la culoarea rosie a semaforului. Ce ai de facut in acest sens? Nimic mai simplu, decat sa realizezi schimbul de anvelope moto si sa cumperi un sens nou atunci cand cele venite din fabricatie ating un grad ridicat de uzura.

Iata, in continuare, cateva motive pentru a nu ignora anvelopele moto:

Anvelope moto – cruciale pentru motocicleta ta

Anvelopele sunt singura parte a motocicletei care se afla in contact direct cu partea carosabila. Siguranta in manevrele de accelerare, franare, virare depinde de o suprafata de contact foarte mica intre anvelopa si carosabil. Este deosebit de important ca pe parcursul utilizarii lor, anvelopele sa fie intretinute corect. De asemenea, toate piesele moto importante si accesoriile au nevoie de intretinere, mai mult sau mai putin!

Inlocuirea anvelopelor se va face de personal calificat. Sunt, fara doar si poate, accesoriul definitoriu pentru siguranta deplasarii motocicletei tale. In cazul utilizarii jantelor cu spite, o atentie deosebita trebuie acordata benzii de janta. Aceasta trebuie sa fie adecvata jantei si sa fie intr-o stare corespunzatoare, pentru a evita penetrarea acesteia de catre spite si apoi distrugerea camerei de aer

Presiunea din anvelope moto

Stabilitatea presiunii din setul de anvelopele moto este cruciala, mai ales ca te ajuta la rularea in conditii de siguranta pe carosabilul uscat sau umed al soselelor patriei. Anvelopele sunt singura parte a motocicletei care se afla in contact direct cu partea carosabila. Siguranta in manevrele de accelerare, franare, virare depinde de o suprafata de contact foarte mica intre anvelopa si carosabil.

Este deosebit de important ca pe parcursul utilizarii lor, anvelopele sa fie intretinute corect. Inlocuirea anvelopelor se va face de personal calificat.

Vulnerabile la perforari

Anvelopele moto sunt vulnerabile la perforari si multe alte defectiuni. Daca observati galme sau o uzura necorespunzatoare a anvelopei, mergeti de urgenta la un specialist.

Este o obisnuinta sa vezi masini parcate pe marginea drumului atunci cand conduci pe orice sosea. Pentru o durata de viata cat mai indelungata, rotirea cauciucurilor trebuie facuta cu regularitate. Cat de des mergeti cu anvelopele la un specialist? Probabil ca nu foarte des.

Daca anvelopele sunt dezumflate, nu numai ca ele vor fi distruse atunci cand conduci, dar motocicleta nu va actiona cum trebuie in conditii corespunzatoare. Fiecare lovitura si fiecare fisura vor ingreuna condusul, iar controlul franarii este compromis.

Multi oameni cresc presiunea in cauciucurile moto pentru a reduce rezistenta la rulare, ceea ce creste usor eficienta combustibilului. Nu este o practica recomandata deoarece scade aderenta pe drum.

Nu numai ca acest lucru reduce tractiunea pe sosea, dar daca o anvelopa umflata in exces, loveste o denivelare, o bordura sau orice alt obiect de pe sosea, se poate sparge mult mai usor decat anvelopele umflate corespunzator.

Din contra, anvelopele moto umflate mai putin nu sunt o practica obisnuita, insa presiunea aerului din anvelope moto fluctueaza datorita schimbarilor de temperatura din exterior. Cand conduceti cu un set de anvelope sub umflate, nu numai ca aveti o scadere a eficientei consumului de combustibil, dar exista si implicatii in materie de siguranta.

O anvelopa subumflata poate avea mult mai usor un impact brusc cu o bordura sau un sant si poate cauza o uzura excesiva.

Uzura excesiva

Cand vedeti ca anvelopele nu ruleaza uniform, sau daca o anvelopa este mult mai uzata decat celelalte, asta inseamna ca este o problema cu automobilul dumneavoastra şi el nu va rula in parametrii normali.

Adaugati comentariu