Dainese Atipica Air 2 a debutat: aspect de pantof sport, protecție de gheată moto

Italienii de la Dainese au lansat un nou model de pantofi pentru motocicletă, optimizat special pentru ventilație maximă. Deși ai putea să îi confunzi cu o pereche de pantofi sport, noii Atipica Air 2 sunt destinați utilizării pe motocicletă.

Sperăm că știți deja că este deosebit de periculos pentru integritatea voastră corporală să mergeți pe motocicletă purtând încălțăminte destinată alergării sau mersului. Diferența dintre cele două tipuri de încălțări este nivelul de protecție asigurat purtătorului, iar echipmantele destinate utilizării pe motocicletă trebuie să respecte standardul EN 13634, așa cum este și cazul acestor Dainese Atipica Air 2.

Dacă nu purtați încălțăminte adecvată, o veți uza excesiv din cauza schimbătorului și sunteți în pericol în caz de accident. În situația nefericită a unui accident, riscați să suferiți răni considerabile la nivelul picioarelor din cauza încălțămintei neadecvate, care se poate îndoi sau chiar rupe, expunând laba piciorului, degetele și gleznele la rănire.

Cei de la Dainese au echipat Atipica Air 2 cu ranforsări interne, un material exterior rezistent la abraziune și ranforsări din piele la spate. Există și o protecție de schimbător, ranforsată special pentru a nu vă crăpa noii pantofi și talpa este realizată din cauciuc în formulația numită Groundtrax.

Talpa este realizată din EVA și tălpicii sunt Ortholite, menite să asigure confort și sprijin la mers. Cu alte cuvinte, ideea este să îi puteți folosi și când nu mergeți cu motocicleta și să nu fie incomozi. Deși nu suntem specialiști în stil, putem spune că arată precum o pereche de pantofi sport de la un producător de marcă, iar mulți s-ar putea să aprecieze aspectul lor discret în comparație cu stilul oferit de alte produse similare de la alți producători.

În cazul multor motocicliști, echipamentul pe care îl poartă zi de zi trebuie să fie agreabil și în alte împrejurări sociale, așa că această gamă are un rol bine-definit pe piață. Pentru încălțare cât mai ușoară, există o limbă integrată în spatele pantofului, pentru a fi mai ușor de ținut când este încălțat, iar șireturile sunt standard.

Dainese oferă noile Atipica Air 2 în două combinații de culori, ce constau în negru cu carbon și negru cu roșu. Mărimile merg de la 39 până la 47, iar prețul de listă pentru o pereche este de 199.95 euro. Deși îi puteți comanda și de pe internet, verificați și politica de retur a magazinului respectiv în cazul în care nu vi se potrivește mărimea aleasă așa cum sperați.

Adaugati comentariu