Home Utile Care sunt principalele cauze ale accidentelor de motocicleta?
Utile

Care sunt principalele cauze ale accidentelor de motocicleta?

102
motocicleta


Ca si in cazul oricarei persoane care conduce un vehicul, chiar si motociclistii pot fi uneori vinovati pentru producerea de accidente!

Este usor de inteles atractia de a merge pe motocicleta, deoarece prezinta o libertate si un sentiment de viteza pe care nu le avea atunci cand conduci un autovehicul. In plus, faptul ca o motocicleta poate evita majoritatea blocajelor de trafic este, de asemenea, un bonus frumos. Cu toate acestea, pe cat de distractive pot fi motocicletele, ele pot fi si periculoase. Nu este greu de vazut de ce, deoarece motocicletele sunt mai mici si mai usoare decat alte vehicule si nu ofera motociclistului nicio protectie. De aceea, o casca moto iti va fi la indemana in caz de nevoie majora.

Asta inseamna ca exista multe modalitati diferite in care motocicletele sunt implicate in accidente, iar aceste accidente sunt foarte periculoase pentru motociclist. In continuare va vom prezenta cele mai comune cauze care provoaca accidente ce sunt implicate „motoarele”.

Masinile care vireaza la stanga

Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale accidentelor de motocicleta si apare de obicei la intersectiile in care o motocicleta si o masina se apropie din directii opuse. Masina incepe sa vireze la stanga fara ca soferul sa-si dea seama ca se apropie o motocicleta, motociclistul nu are timp sa se opreasca si se provoaca o coliziune. Accidentele care au la baza virajul la stanga sunt de obicei din vina soferului care ar fi trebuit sa fie mai alert si constient de apropierea vehiculelor.

Schimbarea benzilor de circulatie

Cand un sofer schimba banda, este posibil ca acesta sa loveasca un motociclist daca nu acorda suficienta atentie. Acest lucru este din cauza faptului ca o motocicleta poate ajunge in punctul mort al soferului, daca soferul nu verifica indeaproape daca exista motociclete inainte de a schimba banda.

Deschiderea portierelor masinii

Acest lucru se intampla atunci cand cineva dintr-o masina deschide usa fara a verifica daca se apropie un vehicul. Un motociclist ar putea sa nu reactioneze la timp la usa deschisa brusc si s-ar putea ciocni cu ea, trimitandu-l peste usa si cazand la pamant. Acest tip de accident poate duce la raniri grave si, desi este destul de obisnuit la biciclisti, se poate intampla si la motociclisti.

Coliziune din spate

Coliziunile din spate sunt printre tipurile mai putin periculoase de accidente atunci cand se intampla cu masinile, dar pot fi foarte periculoase pentru motociclisti. Daca o masina se ciocneste cu spatele unei motociclete, aceasta poate fi foarte periculoasa si traumatica pentru motociclist si cel din urma ar putea suferi rani grave in urma ciocnirii.

Culpa motociclistilor

Ca si in cazul oricarei persoane care conduce un vehicul, motociclistii pot fi uneori vinovati pentru accidentele lor. Viteza, condusul agresiv, condusul in stare de ebrietate si alte tipuri de comportament iresponsabil pot provoca accidente. De aceea, motociclistii trebuie sa mearga intotdeauna cu responsabilitate si sa evite comportamentul periculos. De aceea, chiar si motociclistii au nevoie de protectie de corp, gen armuri moto, ce pot proteja riderii destul de bine in caz de lovituri si accidente.

Viteza excesiva

Stim cu totii ca viteza este una dintre principalele motive a unui accident rutier. Atunci cand ne uitam la TV si ascultam stirile despre accidentele rutiere, majoritatea reporterilor spun ca accidentul a fost produs din cauza nerespectarii limitei de viteza. Obisnuim de multe ori sa depasim cu 30-40 km, in unele cazuri si mai mult, viteza legala admisa.

Avand in vedere si drumurile patriei, nu este o alegere tocmai inteleapta. Incercati pe cat posibil sa mergeti in limita de viteza legala, deoarece la o viteza foarte mare timpul de reactie va fi mai lent si va fi foarte greu sa prevenim un accident rutier.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Utile

Cum sa-ti construiesti propria trusa de scule personalizata pentru a face fata oricarui proiect

Indiferent dacă ești un pasionat al bricolajului sau un profesionist în domeniul...

Utile

Sfaturi practice pentru înlocuirea garniturii la motocicletă – Cum să mențineți motorul în stare perfectă

Motocicliștii experimentați știu că întreținerea periodică a motorului este esențială pentru a...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...