Benelli TRK 700 şi 700X au debutat în Europa

Benelli a prezentat noile TRK 700 și TRK 700X pentru piața din Europa. Cele două modele ale clasei adventure sunt echipate cu un motor paralel twin de 698 cmc.

Noua platformă, TRK 700, oferită în două declinări, vine cu un motor răcit cu lichid și echipat cu injecție electronică, precum și cu un vilbrochen standard, cu defazaj la 180 de grade. Agregatul dezvoltă 70 de cai-putere și un cuplu maxim de 67.79 Nm.

Noile propuneri în segmentul adventure de clasă medie vor rivaliza Yamaha Tenere 700 și Aprilia Tuareg 660, fără a se limita la cele două. Motorul stă într-un cadru trellis de oțel, ce folosește propulsorul drept element de rezistență.

Furca față inversată are jambe de 50mm și o cursă de 140 mm, iar monoamortizorul spate are preîncărcarea reglabilă. Discurile față sunt de 320 mm diametru, în timp ce discul spate are 260 mm diametru. Frâna față are etrieri radiali, pe când cea spate este cu etrier flotant. Până aici, suntem oarecum în normă pentru clasă, cu tot ce înseamnă asta.

Diferența dintre modelul TRK 700 și TRK 700X vine la jantele din pachetul standard, cel din urmă fiind optimizat pentru dual sport, cu jante cu spițe. Indiferent de varianta aleasă, janta față are 19 inchi diametru, iar cea spate are 17 inchi.

În materie de tehnologie, vorbim despre un ecran TFT color de 5 inchi diagonală care integreză Bluetooth. Clienții pot comanda mânere și șa încălzite chiar din fabrică. Nu lipsește farul full LED și parbrizul înalt. Practic, are tot ceea ce găsim și la rivali, deși nu vedem mențiunea unui quickshifter opțional și al unui cric central, dar este clar că se pot rezolva rapid aceste dileme.

Încă nu a fost anunțat un preț de listă pe piața din România, dar ambele variante ale modelului TRK 700 pleacă de la 7.740 de euro în Italia. Ne putem aştepta la o cotaţie apropiată pe piaţa din România. Dacă vă place ce vedeţi, nu ezitaţi să contactaţi cel mai apropiat dealer autorizat, ca să fiţi primii pe listă la momentul deschiderii listei.

Adaugati comentariu