Cu Vision DC Roadster, BMW devine un model electric

Simplist, puternic și cu bateria care ocupă spațiul motorului boxer – așa va arăta următorul model moto electric al producătorului bavarez BMW.

De peste 90 de ani, motorul boxer cu 2 cilindri a fost un element cheie al identității BMW Motorrad, atât în ​​ceea ce privește tehnologia, cât și aspectul estetic. Cu procesul de ″electrificare″ al BMW Group, este normal să ne imaginăm un model moto cu propulsie electrică de la BMW și să ne întrebăm ce impact va avea? Un răspuns posibil la aceste întrebări este oferit de către BMW Motorrad Vision DC Roadster.

În locul motorului tradițional, acum există o baterie montată vertical și orientată longitudinal. Pentru răcire, sunt prevăzute două elemente laterale dotate cu nervuri integrate de răcire și ventilatoare. Bateria mare cu sistemele de răcire laterale proeminente este poziționată în centrul unui cadru din aluminiu măcinat. Finisajul tridimensional al suprafeței bateriei transmite o atracție estetică contemporană cu contururi bine definite. Elementele de răcire cu o înclinație ușoară față de forma bateriei, conferă un impuls dinamic. Când motorul electric este pornit, elementele de răcire se mișcă ușor, indicând faptul că motocicleta este pregătită să demareze.

Cadrul de formă triunghiulară amintește de o caracteristică a modelelor BMW anterioare, reamintind inclusiv liniile albe, care în acest caz sunt fluorescente. Designul minimalist al grupurilor optice din față și din spate reprzintă o reinterpretare modernă al modelelor iconice BMW Motorrad. Farul anterior având tehnologie cu LED-ul de tip zi într-o formă dinamică de U, în timp ce două obiective compacte cu LED pe fiecare parte au funcțiile de fază scurtă și respectiv lung fază lungă. Acest lucru creează un design care face ca modelul de tip conceput să fie imediat recunoscut ca un model BMW, atât în ​​timpul zilei cât și în timpul nopții.

Lampa din spate este formată din două elemente LED în formă de C, care sunt integrate în suportul din spate din aluminiu într-o formă minimalistă și cu o tehnică de înaltă calitate. Pe partea laterală a pneurilor realizate de Metzeler pentru Vision Bike, sunt integrate cinci elemente fluorescente, fiecare dintre dimensiunile unei ștampile poștale, care combină un design inovator cu aspecte de siguranță: atât staționare cât și în mișcare, elementele de iluminare creând în acest fel un efect grafic deosebit. Pet imp de noapte, ele măresc vizibilitatea laterală, asigurând astfel o mai mare siguranță și crescând astfel impresia dinamică în mers.

Foto: BMW

Adaugati comentariu