BMW R nineT / 5: un model exclusiv

Cu 50 de ani în urmă era lansat modelul de referință pentru motocicletele moderne germane: BMW R75 / 5. Astăzi mitul a revenit la viață grație unei serii limitate exclusive a clasicului model bavarez.

În 1969 își făcea debutul la comercializare R 75/5, prima maxi motocicletă din epoca modernă de la BMW. Modelul era unul confortabil, rapid, sigur și beneficia de un motor bicilindric boxer de 750 cmc care dezvolta 50CP, cutie de viteze cu 4 trepte, frâne cu tambur, un far mic rotund și un instrumentar de bord complet care includea în același cadran: turometrul, vitezometrul și totalizatorul de kilometrii. Acesta a constituit baza pentru celelalte modele lansate ulterior cu motoare boxer cu 2 cilindri cu două supape pe cilindru până în 1996. Desigur, pe parcursul anilor au fost introduse frânele cu disc și cutia de viteze cu 5 trepte … dar modele precum R 90 S, R 100 RS , R 80 G / S dar și multe alte modele din anii 70/80/90 au fost concepute având ca bază acest celebru model R75/5.

După 50 de ani de la debutul celebrului model, BMW a dorit să aducă un omagiu  prin prezentarea noului model special R nineT/5. Se pare că noul nine T pare, a zburat în timp, mulțumită formelor clare, rotunde și simple. Apoi, există plusul de culoare, „Lupine Blue” care accentuează forma rezervorului și structura din față. Filletele albe, care sunt o altă caracteristică a clasei sau protecțiile pentru genunchi din cauciuc sunt detalii folosite pe modelul lansat în urmă cu jumătate de secol.

Dar tributul trecutului este doar estetic pentru că baza tehnică este cea a lui 9T Pure cu motorul boxer de 110CP omologat Euro4. Pe lângă acesta merită amintite sisteme electronice de ultimă generație: ABS și ASC (controlul tracțiunii) fac parte din echipamentul standard, la fel ca și mânerele încălzite. Jantele din aluminiu cu spițe, oglinzile cromate, logo-ul din spate, evacuarea de tip 2 în 1 și „semnătura” / 5 de pe rezervor sunt alte detalii importantante care contribuie la look-ul personalizat al acestui model.

Foto: BMW

Adaugati comentariu