Home Noutati moto Noul BMW S1000 RR prezentat la EICMA 2018
Noutati motoSaloane moto

Noul BMW S1000 RR prezentat la EICMA 2018

0


A treia generație BMW S1000 RR a fost prezentată la EICMA. Pe scurt, este o motocicletă nouă care foarte probabil va deveni la fel de repede ca prima, cea din 2009, referința clasei supersport. Pentru acest model bavarezii și-au scos toți așii din mânecă. A fost concepută pentru a oferi maximul indiferent de mediul în care o folosești, indiferent că este vorba de utilizare cotidiană, serpentine pe un drum de munte sau circuit.

Inima noului BMW S1000 RR este un motor cu patru cilindri în linie, cu 4 kg mai ușor decât precedentul, ce atinge un nivel de performanță stelar, cum ar zice vorbitorii de limbă engleză. Pentru acest scop, pe lângă optimizarea geometriei galeriilor de admisie și de evacuare, a fost implementată Tehnologia BMW ShiftCam care variază sincronizarea și cursa supapelor de admisie pentru performanțe optime pe o plajă mult mai largă de turații. Un traseu de admisie revizuit și un sistem de evacuare nou care este cu 1,3 kg mai ușor contribuie la creșterea performanțelor. În cifre, puterea motorului a fost crescută cu 6 kW (8CP) până la 152 kW (207 CP) (în SUA: 151 kW (205 CP) și o reducere a greutății de la 208 kg până la 197 kg (193,5 kg cu pachetul M).

Un plus semnificativ în dinamica pilotajului al noului BMW S1000 RR a fost realizat având la bază combinația dintre noua geometrie a ciclisticii, distribuția maselor îmbunătățită și o reducere substanțială a greutății. Scopul la proiectarea noului cadru a fost aplicarea forței direct asupra structurii motorului prin cele mai scurte căi posibile. Noua cinematică Full Floater Pro a suspensiei spate îmbunătățește creșterea percepută de pilot a performanței suspensiei. În ansamblu, piloții vor beneficia de manevrabilitate sporită, tracțiune mai bună și un feedback și mai clar în toate fazele de pilotaj, până la limită.

În ce privește ajutoarele electronice, motocicleta dispune de un  pachet de senzori pe 6 axe, pentru o calitate și precizie ale controlului extreme. Controlul dinamic al tracțiunii DTC și DTC Wheelie Function. ABS Pro pentru un plus de siguranță la frânarea cu motocicleta înclinată.

Faptul că este un model nou, nu doar un update, este semnalat și de fața simetrică a motocicletei. Dincolo de estetică, este foarte probabil să aducă și un 0,.. ceva procent pentru îmbunătățirea aerodinamicii. Germanii au glumit cu farurile asimetrice, acum s-au întors la ale lor.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...